HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Legfinomabb Szilvalekvár egyszerűen

A szilvalekvár egyszerűen receptje a legfinomabb és legegyszerűbb módja a szilva finom ízének megőrzésének. Bár csak három hozzávalóból készül, a végeredmény olyan ízletes, hogy nem lehet betelni vele. Az elkészítése sem bonyolult, így akár kezdő szakácsok is könnyedén el tudják készíteni.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 5 kg érett szilva Hozzáadott
  • 25 dkg cukor Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A szilvát alaposan mossuk meg, vágjuk félbe, és távolítsuk el a magokat.

2. Lépés

Az előkészített szilvát tegyük egy nagy fazékba, szórjuk meg a cukorral, és keverjük össze.

3. Lépés

Lefedve hagyjuk a fazékban a gyümölcsöt körülbelül 12 órára (vagy egy éjszakára), hogy a szilva jól kiengedje a levét.

4. Lépés

Ezután forraljuk fel a szilvát, és főzzük lassú tűzön, amíg a lekvár kellően sűrű nem lesz. Közben időnként keverjük meg.

5. Lépés

A citrom levét a főzés végén adjuk hozzá, keverjük jól el.

6. Lépés

A kész lekvárt forrón töltsük sterilizált üvegekbe, majd azonnal zárjuk le őket.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Ebéd

2585 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek