HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Legfinomabb Szilvalekvár egyszerűen

A szilvalekvár egyszerűen receptje a legfinomabb és legegyszerűbb módja a szilva finom ízének megőrzésének. Bár csak három hozzávalóból készül, a végeredmény olyan ízletes, hogy nem lehet betelni vele. Az elkészítése sem bonyolult, így akár kezdő szakácsok is könnyedén el tudják készíteni.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 5 kg érett szilva Hozzáadott
  • 25 dkg cukor Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A szilvát alaposan mossuk meg, vágjuk félbe, és távolítsuk el a magokat.

2. Lépés

Az előkészített szilvát tegyük egy nagy fazékba, szórjuk meg a cukorral, és keverjük össze.

3. Lépés

Lefedve hagyjuk a fazékban a gyümölcsöt körülbelül 12 órára (vagy egy éjszakára), hogy a szilva jól kiengedje a levét.

4. Lépés

Ezután forraljuk fel a szilvát, és főzzük lassú tűzön, amíg a lekvár kellően sűrű nem lesz. Közben időnként keverjük meg.

5. Lépés

A citrom levét a főzés végén adjuk hozzá, keverjük jól el.

6. Lépés

A kész lekvárt forrón töltsük sterilizált üvegekbe, majd azonnal zárjuk le őket.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új