Forrás: Pixabay
Legfinomabb Szilvalekvár egyszerűen
A szilvalekvár egyszerűen receptje a legfinomabb és legegyszerűbb módja a szilva finom ízének megőrzésének. Bár csak három hozzávalóból készül, a végeredmény olyan ízletes, hogy nem lehet betelni vele. Az elkészítése sem bonyolult, így akár kezdő szakácsok is könnyedén el tudják készíteni.
Hozzávalók
- 5 kg érett szilva
- 25 dkg cukor
- 1 citrom leve
Eljárás
A szilvát alaposan mossuk meg, vágjuk félbe, és távolítsuk el a magokat.
Az előkészített szilvát tegyük egy nagy fazékba, szórjuk meg a cukorral, és keverjük össze.
Lefedve hagyjuk a fazékban a gyümölcsöt körülbelül 12 órára (vagy egy éjszakára), hogy a szilva jól kiengedje a levét.
Ezután forraljuk fel a szilvát, és főzzük lassú tűzön, amíg a lekvár kellően sűrű nem lesz. Közben időnként keverjük meg.
A citrom levét a főzés végén adjuk hozzá, keverjük jól el.
A kész lekvárt forrón töltsük sterilizált üvegekbe, majd azonnal zárjuk le őket.