Forrás: Freepik
Legjobb könnyű mexikói saláta
Ez a mexikói saláta tele van élénk zöldségekkel, krémes avokádóval és fanyar öntettel, így garantáltan nagy sikert arat a tömegek körében.
Hozzávalók
Összetevők:
- 1 fej Római saláta, apróra vágva
- 1 csésze Fekete bab, főtt és lecsöpögtetett
- 1 csésze Csemegekukorica magok, főzve
- 2 Paradicsom, kockára vágva
- 1 Uborka, kockára vágva
- 1 Avokádó, kockára vágva
- 1⁄4 csésze Lilahagyma, apróra vágva
- 1⁄2 csésze Koriander, apróra vágva
- 1 Jalapeno, apróra vágva (nem kötelező)
Az öntethez:
- 2 EL lime juice
- 1 teáskanál Méz
- 1⁄2 teáskanál chilipor
- 3 EL olívaolaj
- só és bors ízlés szerint
Eljárás
Kezdjük az öntettel. Keverjük össze a lime levét, a mézet, a chiliport, az olívaolajat és a fűszereket egy tálban. Ne feledje, hogy habverés közben mindig lassan öntse bele az olívaolajat. Így egy szépen emulgeálódó, ízesített öntetet kapunk.
Készítse elő a zöldségeket, mivel az egyenletesen vágott összetevők biztosítják a jó állagú salátát. Tehát vágja fel a salátát, kockázza fel a paradicsomot, az uborkát és az avokádót. Vágd finomra a lilahagymát, a koriandert és ha használsz, a jalapenót.
Egy nagy salátástálban keverje össze a salátát, a fekete babot, a kukoricát, a paradicsomot, az uborkát, az avokádót, a vöröshagymát, az apróra vágott jalapenót és a koriandert. Enyhén forgassa össze, hagyja, hogy a hozzávalók összekeveredjenek. Ezt különösen fontosnak tartom, hogy az ízek egyenletesen oszoljanak el.
Öntsük rá az elkészített öntetet. Javaslom, hogy ezt fokozatosan tegye, miközben a salátát átforgatja, hogy az ízek egyenletesen oszoljanak el.
Azonnal tálaljuk. Ha a salátát nem azonnal fogyasztja el, tartsa az öntetet külön, amíg el nem fogyasztja. Így a saláta friss és ropogós marad.