HIRDETŐ
Forrás: Youtube
Legjobb vizes piskóta cseresznyével
Pillekönnyű vizes piskóta ami a cseresznyétől ellenállhatatlan izbomba.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
7
- 30 dkg Cherry
- 16 dkg porcukor
- 16 dkg liszt
- 4 ks tojás
- 4 ek forró víz
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 1 Csomag szódabikarbóna
HIRDETŐ
Eljárás
45 perc.
1. Lépés
Válasszuk ketté a tojásokat majd a fehérjét kemény habbá verjük, miközben fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot is. Amikor már kemény, a tojássárgák is mehetnek bele egyenként, majd a vanília és a forró víz is. Alaposan dolgozzuk össze a masszát a sütőporral és a liszttel.
2. Lépés
Egy kivajazott, kilisztezett közepes méretű tortaformába öntjük a tésztát. Ezután beleszórjuk a megmosott, kimagozott cseresznyét. (Ha egy picit belisztezzük a gyümölcs szemeket, akkor nem fog a tészta aljára szállni)
3. Lépés
170 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt aranybarnára sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha ihűlt tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.