Forrás: https://unsplash.com/s/photos/marinated-ribs
Legtutibb pácolt tarja
A pácolt tarja egy nagyon finom és könnyen elkészíthető húsétel, ami kifejezetten ünnepi alkalmakra is tökéletes választás. A tarját elöszór pácoljuk fűszerekkel, majd nagyon lassan sütjük, hogy teljesen puha és ízletes legyen.
Hozzávalók
- 1 kg sertés tarja
- 2 gerezd fhagyma, apróra vágva
- 1 tk pirospaprika
- 1⁄2 tk őrölt kömény
- 1⁄2 tk Fahéj
- 1⁄4 tk szerecsendió
- 1⁄4 tk őrölt fekete bors
- 2 dl vörösbor
- 2 evőkanál olívaolaj
- só
- friss petrezselyem, apróra vágva a díszítéshez
Eljárás
A tarját egy nagyobb tálba helyezzük, és megsózzuk.
Egy másik tálban keverjük össze a fokhagymát, a pirospaprikát, a köményt, a fahéjat a szerecsendiót fe Eűszerkeveréket alaposan dörzsöljük be a tarja mindkét oldalára.
Öntsük hozzá a vörösbort, majd fedjük le a tálbát, és tegyük hűtőbe legalább 2 órára, vagy akár egy éjszakára.
Amikor elkészült a pihentetés, vegyük ki a húst a marinádéból, és töröljük le róla a felesleges fűszert.
Forrósítsuk fel az olívaolajat egy serpenyőben, majd tegyük rá a tarját.
Süssük lassú tűzön mindkét oldalán, amíg szép aranybarnára nem sült.
Fedük le a serpenyőt, majd hagyjuk tovább sülődni 20-25 percen keresztül, amíg a hús telen megpuhul.
Tálalás előtt szeleteljük fel, és díszítsük friss petrezselyemmel.