HIRDETŐ

Forrás: https://unsplash.com/s/photos/marinated-ribs

Legtutibb pácolt tarja

A pácolt tarja egy nagyon finom és könnyen elkészíthető húsétel, ami kifejezetten ünnepi alkalmakra is tökéletes választás. A tarját elöszór pácoljuk fűszerekkel, majd nagyon lassan sütjük, hogy teljesen puha és ízletes legyen.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg sertés tarja Hozzáadott
  • 2 gerezd fhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 tk pirospaprika Hozzáadott
  • 12 tk őrölt kömény Hozzáadott
  • 12 tk Fahéj Hozzáadott
  • 14 tk szerecsendió Hozzáadott
  • 14 tk őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 2 dl vörösbor Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • friss petrezselyem, apróra vágva a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A tarját egy nagyobb tálba helyezzük, és megsózzuk.

2. Lépés

Egy másik tálban keverjük össze a fokhagymát, a pirospaprikát, a köményt, a fahéjat a szerecsendiót fe Eűszerkeveréket alaposan dörzsöljük be a tarja mindkét oldalára.

3. Lépés

Öntsük hozzá a vörösbort, majd fedjük le a tálbát, és tegyük hűtőbe legalább 2 órára, vagy akár egy éjszakára.

4. Lépés

Amikor elkészült a pihentetés, vegyük ki a húst a marinádéból, és töröljük le róla a felesleges fűszert.

5. Lépés

Forrósítsuk fel az olívaolajat egy serpenyőben, majd tegyük rá a tarját.

6. Lépés

Süssük lassú tűzön mindkét oldalán, amíg szép aranybarnára nem sült.

7. Lépés

Fedük le a serpenyőt, majd hagyjuk tovább sülődni 20-25 percen keresztül, amíg a hús telen megpuhul.

8. Lépés

Tálalás előtt szeleteljük fel, és díszítsük friss petrezselyemmel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új