HIRDETŐ
Lencsefőzelék

Lencsefőzelék

Ez az étel az egyik kedvencem. Valahányszor megfőzöm, a gyerekkoromat juttatja eszembe. Ez csak egy nagyon egyszerű és ízletes meleg étel, de az egész család jól lakik vele.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
5
  • 250 g barna lencse Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott
  • 300 ml tej Hozzáadott
  • 2 evőkanál finom búzaliszt Hozzáadott
  • 3 babérlevél Hozzáadott
  • 8 szem egész fekete bors Hozzáadott
  • 1 tk őrölt kömény Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • citromlé Hozzáadott
  • olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

35 perc.
1. Lépés

A lencsét előre beáztatjuk 2 órára, hogy kicsit megduzzadjon és gyorsabban megfőjön. Ezután minden mást is elkészítünk, amire szükségünk lesz.

2. Lépés

Olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát. Ezután adjuk hozzá a lencsét, öntsük fel 1 liter vízzel, adjunk hozzá babérlevelet, borsot, őrölt köményt és szükség szerint sózzuk. Addig főzzük, amíg a lencse teljesen megpuhul. Én 20 percig főztem.

3. Lépés

Lisztet és a tejet elkeverjük és a főzelékbe öntsük. Hagyjuk még lassan együtt főni körülbelül 15 percig. Szükség szerint sózzuk. Végül pedig egy kis citromlével vagy ecettel ízesítjük. Én citromot szoktam hozzáadni, nekem azzal jobban ízlik.

4. Lépés

A főzelékhez süthetünk tojást, kolbászt vagy fasírtot is :-) Mindenki a maga ízlése szerint. Leggyakrabban kenyérrel tálaljuk a főzeléket, de főtt burgonyával is finom. Jó étvágyat !

Lencsefőzelék - előkészítő lépés 1
5. Lépés

Meg sok más receptet tőlem találsz a blogomon is cesminazuenal.blogspot.com és a Youtube csatornámon🧡

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új