HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Lenyűgöző és ízletes palacsintatorta

A palacsintatorta lenyűgöző és ízletes módja a palacsinta újragondolásának, melynek központi pontja az édes-krémes töltelék rétegei. Ideális választás ünnepi vagy családi alkalmakra, de akár a hétvégi reggelik különleges meglepetésévé is válhat. Ahhoz, hogy megfelelően elkészüljön, bizonyos főzési és sütemény-sütési készségekre lehet szükség.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 15 ks palacsinta Hozzáadott
  • 500 g túró Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 500 ml tejföl Hozzáadott
  • 2 evőkanál méz Hozzáadott
  • 1 citrom reszelt héja Hozzáadott
  • 200 g sütőporral előkészített liszt Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Először készítsünk palacsintát a hagyományos módon. Hagyjuk kihűlni.

2. Lépés

Közben készítsük elő a túrótölteléket: keverjük össze a túrót, a cukrot, a tojást, a vaníliás cukrot, a tejfölt, a mézet és a citromhéjat. Keverjük össze jól, hogy homogén krémet kapjunk.

3. Lépés

Keverjük össze a lisztet a sütőporral, majd adjuk hozzá a túrókrémhez.

4. Lépés

A palacsintákat tegyük egymásra, közben minden réteget kenjünk meg bőven a túrós töltelékkel. Fontos, hogy a tetejére is kerüljön krém!

5. Lépés

180 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 30 percig, vagy amíg a teteje szép aranybarnára nem sül.

6. Lépés

Hagyjuk a kész palacsintatortát kihűlni, majd szeleteljük fel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új