Forrás: Pixabay
Lenyűgöző és ízletes palacsintatorta
A palacsintatorta lenyűgöző és ízletes módja a palacsinta újragondolásának, melynek központi pontja az édes-krémes töltelék rétegei. Ideális választás ünnepi vagy családi alkalmakra, de akár a hétvégi reggelik különleges meglepetésévé is válhat. Ahhoz, hogy megfelelően elkészüljön, bizonyos főzési és sütemény-sütési készségekre lehet szükség.
Hozzávalók
- 15 ks palacsinta
- 500 g túró
- 200 g cukor
- 2 ks tojás
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 500 ml tejföl
- 2 evőkanál méz
- 1 citrom reszelt héja
- 200 g sütőporral előkészített liszt
Eljárás
Először készítsünk palacsintát a hagyományos módon. Hagyjuk kihűlni.
Közben készítsük elő a túrótölteléket: keverjük össze a túrót, a cukrot, a tojást, a vaníliás cukrot, a tejfölt, a mézet és a citromhéjat. Keverjük össze jól, hogy homogén krémet kapjunk.
Keverjük össze a lisztet a sütőporral, majd adjuk hozzá a túrókrémhez.
A palacsintákat tegyük egymásra, közben minden réteget kenjünk meg bőven a túrós töltelékkel. Fontos, hogy a tetejére is kerüljön krém!
180 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 30 percig, vagy amíg a teteje szép aranybarnára nem sül.
Hagyjuk a kész palacsintatortát kihűlni, majd szeleteljük fel.