HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: summerstock

Lenyűgőző Tejszínes gombás szósz

Tökéletes választás, ha a család vagy a barátok jönnek vacsorázni, hiszen egyszerűen és gyorsan elkészíthető, de az íze lenyűgözi a vendégeket. A csiperkegomba és a tejszín párosa kellemesen zamatos, krémes és laktató, míg a hozzá adott fűszerek pedig különleges aromát kölcsönöznek a szósznak.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g csiperkegomba Hozzáadott
  • 2 dl Tejszín Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 hagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 12 kiskanál bors Hozzáadott
  • 1 csokor friss petrezselyem Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Hámozd meg és aprítsd fel a hagymát és a fokhagymát. Lehet, hogy picit sírni fogsz mire végezel, de megéri, hiszen az íze megfizethetetlen lesz a szószban.

2. Lépés

Az olajon üvegesre pirítsd őket. Én tapasztalati alapon azt javaslom, sose siesd el ezt a lépést, mert ha jól megpirítod a hagymát, sokkal finomabb lesz a szósz.

3. Lépés

Add hozzá a megmosott és felaprított gombát. A gombát én mindig nagyobb darabokban hagyom, mert szeretem, ha van mit rágni a tésztában. Pirítsd őket a hagymával együtt, míg a gomba levet ereszt.

4. Lépés

Sózd, borsozd, majd öntsd hozzá a tejszínt. Kíméletesen kevergesd a szószt, míg be nem sűrűsödik. Ha túl sűrűnek találod, nyugodtan önts még hozzá tejszínt.

5. Lépés

Végül szórd meg aprított petrezselyemmel. Nagyanyám mindig azt tanította nekem, hogy a petrezselyem nemcsak a tálaláshoz kell, hanem az étel ízét is fokozza.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új