Forrás: Pixabay: summerstock
Lenyűgőző Tejszínes gombás szósz
Tökéletes választás, ha a család vagy a barátok jönnek vacsorázni, hiszen egyszerűen és gyorsan elkészíthető, de az íze lenyűgözi a vendégeket. A csiperkegomba és a tejszín párosa kellemesen zamatos, krémes és laktató, míg a hozzá adott fűszerek pedig különleges aromát kölcsönöznek a szósznak.
Hozzávalók
- 500 g csiperkegomba
- 2 dl Tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 hagyma
- 2 evőkanál olaj
- 1 teáskanál só
- 1⁄2 kiskanál bors
- 1 csokor friss petrezselyem
Eljárás
Hámozd meg és aprítsd fel a hagymát és a fokhagymát. Lehet, hogy picit sírni fogsz mire végezel, de megéri, hiszen az íze megfizethetetlen lesz a szószban.
Az olajon üvegesre pirítsd őket. Én tapasztalati alapon azt javaslom, sose siesd el ezt a lépést, mert ha jól megpirítod a hagymát, sokkal finomabb lesz a szósz.
Add hozzá a megmosott és felaprított gombát. A gombát én mindig nagyobb darabokban hagyom, mert szeretem, ha van mit rágni a tésztában. Pirítsd őket a hagymával együtt, míg a gomba levet ereszt.
Sózd, borsozd, majd öntsd hozzá a tejszínt. Kíméletesen kevergesd a szószt, míg be nem sűrűsödik. Ha túl sűrűnek találod, nyugodtan önts még hozzá tejszínt.
Végül szórd meg aprított petrezselyemmel. Nagyanyám mindig azt tanította nekem, hogy a petrezselyem nemcsak a tálaláshoz kell, hanem az étel ízét is fokozza.