HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Libamájas, sütőtökös rizottó

Ennél különlegesebb rizottót még nem ettetek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2

A pirított libamellhez

  • ks libamell hájjal együtt Hozzáadott
  • 1 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 ág rozmaring Hozzáadott
  • 2 ág Kakukkfű Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott

A rizottóhoz

  • 80 g vaj Hozzáadott
  • 60 g előfőzött gesztenye Hozzáadott
  • 2 Fej salottahagyma kisebb Hozzáadott
  • 1 ek olaj Hozzáadott
  • 4 Maroknyi rizottórizs Hozzáadott
  • 150 ml fehérbor Hozzáadott
  • alaplé Hozzáadott
  • 1 kis darab sütőtök megpucolva Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
  • 1 Maroknyi nagy szárított vargánya forró vízbe áztatva Hozzáadott
  • 80 g parmezán Hozzáadott
  • 2 Slice libamáj Hozzáadott

A díszítéshez

  • friss petrezselyem Hozzáadott
  • maldon só Hozzáadott
  • pörc Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

A libamellről levágjuk a hájat, amit kis kockákra vágunk és zsírjára pirítjuk. Kiszedjük a pörcöt, a zsírból megtartunk a serpenyőben egy keveset, és magas hőfokon megpirítjuk rajta a nagyobb kockákra vágott libamellet. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a felaprított zöld fűszerekkel, majd kiszedjük egy tálba, a serpenyőt félrerakjuk.

2. Lépés

Egy nagyobb lábasban 20 g vajon lepirítjuk a kockákra vágott gesztenyét, majd ha megbarnult egy kicsit a vaj, kiszedjük. A visszamaradt zsiradékon üvegesre pároljuk az apróra vágott salottahagymát, rárakjuk a rizst, felöntjük a borral, majd ha elpárolgott a folyadék, folyamatosan, merőkanalanként adagoljuk hozzá az alaplevet.

3. Lépés

A 3. körnél belerakjuk az apróra vágott sütőtököt is. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a beáztatott vargányát (lé nélkül, de ha szeretnénk, tehetünk bele egy keveset). Addig főzzük tovább, amíg a rizs majdnem elkészült. Hozzáadjuk a gesztenyét és a libamellet, majd a legvégén elkeverjük 60 g vajjal és a reszelt parmezánnal. Pár percig pihentetjük.

4. Lépés

A libamájat a félretett serpenyőben megpirítjuk. Tálakba szedjük a rizottót, rárakjuk a májat, megszórjuk egy kevés Maldon sóval, és friss petrezselyemmel, illetve a pörccel megszórva tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új