HIRDETŐ
Forrás: Pixabay: RitaE
Lila Káposzta Saláta
Friss és egészséges saláta könnyű étkezéshez vagy vedd magaddal a dolgodra. A lila káposzta gazdag rostban, C-vitaminban és K-vitaminban, ami jótékony hatással van az egészségedre.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
2
Saláta
- 1 Fej lila káposzta
- 1 Fej saláta
- 1 darab Zöld alma
- 1 ks sárgarépa
Öntet
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál balzsamecet
- 1 teáskanál méz
HIRDETŐ
Eljárás
15 perc.
1. Lépés
Elkészítjük a salátát. A lila káposztát finomra vágjuk, a salátát megmossuk és szárazra töröljük. Az almát és a sárgarépát megtisztítjuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
2. Lépés
Elkészítjük az öntetet. Egy kis tálban összekeverjük az olívaolajt, a balzsamecetet, a mézet, sót és borsot.
3. Lépés
Összekeverjük a saláta hozzávalóit egy nagy tálban, hozzáadjuk az öntetet, és jól összekeverjük.
4. Lépés
Tálalás előtt pár percig hűtőben hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek. Jó étvágyat!