HIRDETŐ

Forrás: Canva

Lilahagyma lekvár házilag

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
5
  • 1 kg lilahagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 5 dkg barnacukor Hozzáadott
  • 7 dkg vaj Hozzáadott
  • 1 tk Kakukkfű Hozzáadott
  • 1 dl vörösborecet Hozzáadott
  • 1 dl édes vörösbor Hozzáadott
  • 3 ek méz Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

100 perc.

Megpucoljuk a hagymát, majd félbevágjuk és vékonyan felszeleteljük. Egy serpenyőben elkezdjük melegíteni a mézet, amikor már híg, akkor hozzáadjuk a barnacukrot. Karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a vajat. Elkeverjük és beletesszük a hagymát. Sózzuk, borsozzuk és fedő alatt pároljuk. Amikor kezd a hagyma összeesni, hozzáadjuk a kakukkfüvet és a zúzott fokhagymát is. Lassú tűzön, körülbelül 40 percig hagyjuk puhulni. Ez idő alatt néha megkeverjük. Ezután ráöntjük a vörösborecetet és a vörösbort. Az a jó ha ellepi! További körülbelül 30 percig főzzük még, ha közben elfőne a leve, akkor kevés borral még pótoljuk. Amikor a hagyma teljesen megpuhult, levesszük a fedőt és körülbelül 1 óra alatt hagyjuk, hogy a levét egészen elfője.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Sütemények

829 receptek

Mascarpone

140 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Túró

281 receptek

Ebéd

2585 receptek

Húsételek

1230 receptek

Saláták

275 receptek

Szószok

285 receptek