HIRDETŐ

Forrás: Canva

Lilahagyma lekvár házilag

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
5
  • 1 kg lilahagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 5 dkg barnacukor Hozzáadott
  • 7 dkg vaj Hozzáadott
  • 1 tk Kakukkfű Hozzáadott
  • 1 dl vörösborecet Hozzáadott
  • 1 dl édes vörösbor Hozzáadott
  • 3 ek méz Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

100 perc.

Megpucoljuk a hagymát, majd félbevágjuk és vékonyan felszeleteljük. Egy serpenyőben elkezdjük melegíteni a mézet, amikor már híg, akkor hozzáadjuk a barnacukrot. Karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a vajat. Elkeverjük és beletesszük a hagymát. Sózzuk, borsozzuk és fedő alatt pároljuk. Amikor kezd a hagyma összeesni, hozzáadjuk a kakukkfüvet és a zúzott fokhagymát is. Lassú tűzön, körülbelül 40 percig hagyjuk puhulni. Ez idő alatt néha megkeverjük. Ezután ráöntjük a vörösborecetet és a vörösbort. Az a jó ha ellepi! További körülbelül 30 percig főzzük még, ha közben elfőne a leve, akkor kevés borral még pótoljuk. Amikor a hagyma teljesen megpuhult, levesszük a fedőt és körülbelül 1 óra alatt hagyjuk, hogy a levét egészen elfője.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új