Forrás: Youtube
Lilahagymás ecetes krumplisaláta
Pofonegyszerű recept amit még e gyerekek is elkészíthetnek, így be tudnak segíteni a konyhábn.
Hozzávalók
- 6 dl víz
- 2 ek cukor
- 1⁄2 mk só
- 1⁄2 dl ecet
- 11⁄2 kg burgonya
- 1⁄2 kg lila hagyma
Eljárás
A vizet összekeverjük a cukorral, a sóval és az ecettel, majd félretesszük. A burgonyát megmossuk, és héjastul megfőzzük. A lila hagymát meghámozzuk, és vékony karikákra vágjuk.
Egy nagyobb üvegtálba rétegezzük először a 3-5 mm vastag karikákra vágott, előzőleg langyosra hűtött krumplit, majd rászórunk egy réteg hagymakarikát. Aztán ismét egy réteg burgonya, majd megint egy réteg hagyma következik. Ezt addig ismételjük, amíg elfogynak a hozzávalók. Fontos, hogy a legfelső sor lila hagyma legyen, majd ráöntjük az ecetes salátaöntetet.
Egy éjszakára tegyük hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek. Sült húsok mellé fogyasztjuk. Nagyon hosszan eláll.