HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Lilahagymás ecetes krumplisaláta

Pofonegyszerű recept amit még e gyerekek is elkészíthetnek, így be tudnak segíteni a konyhábn.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 6 dl víz Hozzáadott
  • 2 ek cukor Hozzáadott
  • 12 mk Hozzáadott
  • 12 dl ecet Hozzáadott
  • 112 kg burgonya Hozzáadott
  • 12 kg lila hagyma Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A vizet összekeverjük a cukorral, a sóval és az ecettel, majd félretesszük. A burgonyát megmossuk, és héjastul megfőzzük. A lila hagymát meghámozzuk, és vékony karikákra vágjuk.

2. Lépés

Egy nagyobb üvegtálba rétegezzük először a 3-5 mm vastag karikákra vágott, előzőleg langyosra hűtött krumplit, majd rászórunk egy réteg hagymakarikát. Aztán ismét egy réteg burgonya, majd megint egy réteg hagyma következik. Ezt addig ismételjük, amíg elfogynak a hozzávalók. Fontos, hogy a legfelső sor lila hagyma legyen, majd ráöntjük az ecetes salátaöntetet.

3. Lépés

Egy éjszakára tegyük hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek. Sült húsok mellé fogyasztjuk. Nagyon hosszan eláll.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új