Forrás: Pixabay
Linzertészta alaprecept
A linzer tökéletes vendégváró nasi, azonban egy kiváló alaprecepttel a hagyományos linzer karikákon túl más finomságokat is készíthetünk.
Hozzávalók
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 1 ks tojássárgája
- 10 dkg porcukor
- 11⁄2 ks tojás
Eljárás
Keverjük össze a lisztet és a vajat egy tálban, és az ujjainkkal morzsoljuk el a vajat.
Hozzákeverjük a tojássárgáját, a porcukrot és a reszelt citromhéjat, és gyorsan összegyúrjuk.
A tésztából golyót formálunk, fóliába csomagoljuk, és legalább 1 órára hűtőbe tesszük.
A kihűlt tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, tetszőleges formákat szaggatunk belőle, majd eltávolítjuk a kiszaggatott formák felének közepét.
A formákat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, a lyukas formákat pedig megkenjük tojással, majd 170 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ha kisültek a formák, ízlés szerint töltsük meg őket lekvárral vagy más töltelékkel, és már kész is a linzer karika.