Lovas torta
A Lovas torta egy igazi magyar finomság, amit általában ünnepi alkalmakkor készítenek.
Hozzávalók
Tésztához:
- 5 ks tojás
- 5 dkg cukor
- 5 dkg liszt
- 1 Csomag sütőpor
- 5 dkg darált dió
- 1 evőkanál kakaópor
Krémhez:
- 5 dl tej
- 16 dkg porcukor
- 2 Csomag vaníliás cukor
- 3 evőkanál liszt
- 20 dkg margarin
- 1 Csomag csokoládé ízű pudingpor
Eljárás
A tésztához különválasztjuk a tojásokat, majd a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral.
Ezt követően a tojás sárgáját, a lisztet, a kakaót, a sütőport és a diót összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojás fehérjét is.
Az egészet sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.
A krémhez a tejben, a cukorral, a vaníliás cukorral és a liszttel pudingot főzünk, majd hűlni hagyjuk.
A margarint habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingot és a csokoládé pudingport, majd jól elkeverjük.
A tésztát kettévágjuk, majd megkenjük a krémmel és a tetejét is.
Tortabevonóval bevonjuk és hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen a bevonat.