HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: PublicDomainPictures

Lúdgégetészta

Imádom a lúdgégetésztát, már gyerekkoromban is ez volt a kedvencem, amit nagymamám készített. Azóta rengetegszer elkészítettem, és mindig nagy sikere van a családom körében. Megosztom veletek a bevált receptemet.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g durumliszt Hozzáadott
  • 4 tojás Hozzáadott
  • csipet só Hozzáadott
  • 1 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 l húsleves (házilag készítve a legjobb) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

80 perc.
1. Lépés

Kezdjük a tésztával: a lisztet tegyük egy nagy tálba, a közepébe formáljunk mélyedést, és ebbe üssük bele a tojásokat. Adjuk hozzá a sót is. A tapasztaltabbak a konyhapulton is összedolgozhatják a tésztát, de kezdőknek ajánlom a nagyobb tál használatát, hogy ne legyen belőle nagy rendetlenség.

2. Lépés

Az összeállt tésztát letakarva, hűvös helyen pihentessük legalább fél órát. Ez alatt az idő alatt álljon össze a tészta, ami után sokkal könnyebb lesz vele dolgozni. Ezalatt a húslevest tegyük fel melegedni.

3. Lépés

Ezután vékonyra nyújtsuk ki a tésztát, majd vágjuk csíkokra, majd kockákra, őrizzük meg a szokásos rövidebb hosszúságú formát, mert ez jellemzi a lúdgégetést.

4. Lépés

A vékonyan vágott gégecső formájú tészta darabokat forrásban lévő húslevesben főzzük ki. Folyamatosan keverjük, nehogy összeragadjon. Még a főzés közben is bátran kóstolj meg egy-két darab tésztát, hogy a megfelelő puhaságú-e.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Ebéd

2585 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek