Forrás: Rixie from Canva
Luxus póréhagymaleves
A póréhagymaleves egy gyönyörű, ízletes leves, amely egyesíti a póréhagyma, a burgonya és a tejszín ízét. Minden alkalommal, amikor ezt a levest készítem, elámulok, hogy egyszerű összetevőkből milyen gazdag és kiegyensúlyozott ízvilágot lehet létrehozni.
Hozzávalók
- 2 Kanálok Olívaolaj
- 2 Szárak Póréhagyma
- 2 darab nagy burgonya
- 1 l Húsleves (csirke vagy zöldség)
- só és bors ízlés szerint
- 200 ml Főzőtejszín
Eljárás
Az olívaolajat melegítsük fel egy serpenyőben közepesen magas hőfokon.
Adjuk hozzá a póréhagymát, és pároljuk körülbelül 5 percig, hogy megpuhuljon és aranyszínűvé váljon. Fontos, hogy a póréhagyma ne égjen meg - a rendszeres keverés megakadályozza ezt.
Ezután adjuk hozzá a burgonyát, a húslevest, sót és borsot.
Hagyjuk a levest addig főni, amíg a burgonya megpuhul. Ha krémesen szereti a leveseket, akkor ezen a ponton használhat botmixert, és pürésítheti a levest.
Végül adjuk hozzá a főzőtejszínt, keverjük össze, és hagyjuk egy kicsit melegedni.