HIRDETŐ

Macok recept

Ez a recept nagyszerű választás, ha a hagyományos magyar ételek közül szeretne válogatni. A macok édes-savanyú, húsos étel, amit gyakran fogyasztanak a Tisza-parti településeken. Ezt az ételt főleg töltött káposztával, vagy mint ebben az esetben, saját magában tálalják.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Macok

  • 500 g sertéscsülök Hozzáadott
  • 1 ks fehér hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 evőkanál szójaszósz Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 2 teáskanál Paprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál bors Hozzáadott
  • 500 ml víz Hozzáadott

köret

  • 500 g burgonya Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 csipet bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Először a burgonyát megmossuk, majd kockákra vágjuk. Az olajat egy tűzálló edénybe öntjük, és megsütjük a burgonyát, majd félretesszük.

2. Lépés

A sertéscsülköt alaposan megmossuk, majd kis kockákra vágjuk. A fehér hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.

3. Lépés

Egy másik edényben felmelegítjük az olajat, majd hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát. Pároljuk őket, amíg aranybarnára nem sülnek.

4. Lépés

Ezután hozzáadjuk a húst az edényhez, majd szójaszósszal, paprikával, sóval és borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a vizet, és fedő alatt, alacsony lángon főzzük 1,5-2 órán keresztül.

5. Lépés

Ha a hús jó puha, hozzáadjuk a sült burgonyát, majd főzzük még 5 percig.

6. Lépés

Tálaláskor a macokot egy kis pirospaprikával hintjük meg. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új