Macok recept
Ez a recept nagyszerű választás, ha a hagyományos magyar ételek közül szeretne válogatni. A macok édes-savanyú, húsos étel, amit gyakran fogyasztanak a Tisza-parti településeken. Ezt az ételt főleg töltött káposztával, vagy mint ebben az esetben, saját magában tálalják.
Hozzávalók
Macok
- 500 g sertéscsülök
- 1 ks fehér hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál szójaszósz
- 2 evőkanál olaj
- 2 teáskanál Paprika
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál bors
- 500 ml víz
köret
- 500 g burgonya
- 2 evőkanál olaj
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
Eljárás
Először a burgonyát megmossuk, majd kockákra vágjuk. Az olajat egy tűzálló edénybe öntjük, és megsütjük a burgonyát, majd félretesszük.
A sertéscsülköt alaposan megmossuk, majd kis kockákra vágjuk. A fehér hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.
Egy másik edényben felmelegítjük az olajat, majd hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát. Pároljuk őket, amíg aranybarnára nem sülnek.
Ezután hozzáadjuk a húst az edényhez, majd szójaszósszal, paprikával, sóval és borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a vizet, és fedő alatt, alacsony lángon főzzük 1,5-2 órán keresztül.
Ha a hús jó puha, hozzáadjuk a sült burgonyát, majd főzzük még 5 percig.
Tálaláskor a macokot egy kis pirospaprikával hintjük meg. Jó étvágyat kívánunk hozzá!