HIRDETŐ

Macok recept

Ez a recept nagyszerű választás, ha a hagyományos magyar ételek közül szeretne válogatni. A macok édes-savanyú, húsos étel, amit gyakran fogyasztanak a Tisza-parti településeken. Ezt az ételt főleg töltött káposztával, vagy mint ebben az esetben, saját magában tálalják.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Macok

  • 500 g sertéscsülök Hozzáadott
  • 1 ks fehér hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 evőkanál szójaszósz Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 2 teáskanál Paprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál bors Hozzáadott
  • 500 ml víz Hozzáadott

köret

  • 500 g burgonya Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 csipet bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Először a burgonyát megmossuk, majd kockákra vágjuk. Az olajat egy tűzálló edénybe öntjük, és megsütjük a burgonyát, majd félretesszük.

2. Lépés

A sertéscsülköt alaposan megmossuk, majd kis kockákra vágjuk. A fehér hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.

3. Lépés

Egy másik edényben felmelegítjük az olajat, majd hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát. Pároljuk őket, amíg aranybarnára nem sülnek.

4. Lépés

Ezután hozzáadjuk a húst az edényhez, majd szójaszósszal, paprikával, sóval és borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a vizet, és fedő alatt, alacsony lángon főzzük 1,5-2 órán keresztül.

5. Lépés

Ha a hús jó puha, hozzáadjuk a sült burgonyát, majd főzzük még 5 percig.

6. Lépés

Tálaláskor a macokot egy kis pirospaprikával hintjük meg. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek