HIRDETŐ

Forrás: FB: A kenyerem

Máglyarakás egyszerűen

Szeretem a hagyományos magyar ételeket, és a máglyarakás éppen ilyen. Imádom, milyen harmonikus ízvilágot hoz létre a kenyér, a túró, a mazsola és a fűszerek összessége. Néhány évvel ezelőtt barátaim házában kóstoltam először a máglyarakást, és annyira ízlett, hogy rábukkantam a saját receptemre.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 kg kifli Hozzáadott
  • 1 kg túró Hozzáadott
  • 2 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 12 kg cukor Hozzáadott
  • 1 Csomag sütőpor Hozzáadott
  • 12 kg mazsola Hozzáadott
  • fahéj ízlés szerint Hozzáadott
  • 5 tojás Hozzáadott
  • 5 dl tej Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A máglyarakás elkészítése egyszerű, de a hozzávalók minősége nagyon fontos. Válassz ki friss, természetes alapanyagokat. A kifliket győződj meg róla, hogy a megfelelő állagúak: sem túl puhák, sem túl szárazak. A túrót mindig kóstold meg, mielőtt felhasználnád, különösen, ha először vásárolsz egy adott márkától.

2. Lépés

Köd inkább egy napos kiflit, mert az semlegesebb ízű és jobban magába szívja az aromákat. A kifli és a túró rétegezése közben ügyelj a megfelelő sorrendre, és próbáld egységes réteget hozni létre a legjobb végeredményért. Figyelj oda a sütés közben is. Ha túl hamar barnulna, takard le alufóliával az utolsó 10 percben.

3. Lépés

Fontos, hogy a máglyarakás tálalása is igényes legyen. Fel lehet kínálni melegen vagy hidegen, de mindenképpen szórj rá a tetejére egy kevés porcukrot és reszelt narancshéjat. A tálalást friss gyümölcsökkel vagy vaníliafagyival is lehetne feldobni. Bon appétit!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új