HIRDETŐ

Forrás: FB: A kenyerem

Máglyarakás egyszerűen

Szeretem a hagyományos magyar ételeket, és a máglyarakás éppen ilyen. Imádom, milyen harmonikus ízvilágot hoz létre a kenyér, a túró, a mazsola és a fűszerek összessége. Néhány évvel ezelőtt barátaim házában kóstoltam először a máglyarakást, és annyira ízlett, hogy rábukkantam a saját receptemre.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 kg kifli Hozzáadott
  • 1 kg túró Hozzáadott
  • 2 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 12 kg cukor Hozzáadott
  • 1 Csomag sütőpor Hozzáadott
  • 12 kg mazsola Hozzáadott
  • fahéj ízlés szerint Hozzáadott
  • 5 tojás Hozzáadott
  • 5 dl tej Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A máglyarakás elkészítése egyszerű, de a hozzávalók minősége nagyon fontos. Válassz ki friss, természetes alapanyagokat. A kifliket győződj meg róla, hogy a megfelelő állagúak: sem túl puhák, sem túl szárazak. A túrót mindig kóstold meg, mielőtt felhasználnád, különösen, ha először vásárolsz egy adott márkától.

2. Lépés

Köd inkább egy napos kiflit, mert az semlegesebb ízű és jobban magába szívja az aromákat. A kifli és a túró rétegezése közben ügyelj a megfelelő sorrendre, és próbáld egységes réteget hozni létre a legjobb végeredményért. Figyelj oda a sütés közben is. Ha túl hamar barnulna, takard le alufóliával az utolsó 10 percben.

3. Lépés

Fontos, hogy a máglyarakás tálalása is igényes legyen. Fel lehet kínálni melegen vagy hidegen, de mindenképpen szórj rá a tetejére egy kevés porcukrot és reszelt narancshéjat. A tálalást friss gyümölcsökkel vagy vaníliafagyival is lehetne feldobni. Bon appétit!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek