HIRDETŐ

Forrás: miki-tiger from Getty Images

Magozott meggybefőtt

A magozott meggybefőtt egy hagyományos magyar desszert, amely friss, édes meggyből készül. Egy igazi nyári csemege, melyet te is könnyedén elkészíthetsz otthon! A magozott meggybefőtt nemcsak finom, de egészséges is, hiszen a meggyben található antioxidánsok segítenek megőrizni a szervezet egészségét. A recept egyszerű, és nem igényel sok időt a készítése. Kövesd a lépéseket, és készítsd el ezt a finom meggybefőttet!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 kg meggy Hozzáadott
  • 1 Csomag Dr.Oetker Befőtt tartósító Hozzáadott
  • 12 kg kristálycukor Hozzáadott
  • 2 l víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A cseresznyét alaposan mossuk meg.

2. Lépés

Tegyük a tartósítószert (a tartósítószeres tasakon leírtak szerint), a kristálycukrot és 2 liter vizet egy lábasba, és állandó keverés mellett forraljuk fel.

3. Lépés

Amikor a lé felforrt, adjuk hozzá a gyümölcs felét, és főzzük tovább, amíg a lé elfő.

4. Lépés

Csak a lé nélküli gyümölcsöt vegyük ki az üvegekbe, majd adjuk hozzá a többi gyümölcsöt, és főzzük a lében, amíg újra forrni nem kezd.

5. Lépés

Amikor a gyümölcs újra felforrt, csak tegye vissza az üvegekbe.

6. Lépés

A maradék levet öntsük az üvegekbe.

7. Lépés

Zárja le az üvegeket, és fordítsa fejjel lefelé.

8. Lépés

Fedjük le egy takaróval, és hagyjuk kihűlni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új