Forrás: miki-tiger from Getty Images
Magozott meggybefőtt
A magozott meggybefőtt egy hagyományos magyar desszert, amely friss, édes meggyből készül. Egy igazi nyári csemege, melyet te is könnyedén elkészíthetsz otthon! A magozott meggybefőtt nemcsak finom, de egészséges is, hiszen a meggyben található antioxidánsok segítenek megőrizni a szervezet egészségét. A recept egyszerű, és nem igényel sok időt a készítése. Kövesd a lépéseket, és készítsd el ezt a finom meggybefőttet!
Hozzávalók
- 4 kg meggy
- 1 Csomag Dr.Oetker Befőtt tartósító
- 1⁄2 kg kristálycukor
- 2 l víz
Eljárás
A cseresznyét alaposan mossuk meg.
Tegyük a tartósítószert (a tartósítószeres tasakon leírtak szerint), a kristálycukrot és 2 liter vizet egy lábasba, és állandó keverés mellett forraljuk fel.
Amikor a lé felforrt, adjuk hozzá a gyümölcs felét, és főzzük tovább, amíg a lé elfő.
Csak a lé nélküli gyümölcsöt vegyük ki az üvegekbe, majd adjuk hozzá a többi gyümölcsöt, és főzzük a lében, amíg újra forrni nem kezd.
Amikor a gyümölcs újra felforrt, csak tegye vissza az üvegekbe.
A maradék levet öntsük az üvegekbe.
Zárja le az üvegeket, és fordítsa fejjel lefelé.
Fedjük le egy takaróval, és hagyjuk kihűlni.