HIRDETŐ

Forrás: miki-tiger from Getty Images

Magozott meggybefőtt

A magozott meggybefőtt egy hagyományos magyar desszert, amely friss, édes meggyből készül. Egy igazi nyári csemege, melyet te is könnyedén elkészíthetsz otthon! A magozott meggybefőtt nemcsak finom, de egészséges is, hiszen a meggyben található antioxidánsok segítenek megőrizni a szervezet egészségét. A recept egyszerű, és nem igényel sok időt a készítése. Kövesd a lépéseket, és készítsd el ezt a finom meggybefőttet!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 kg meggy Hozzáadott
  • 1 Csomag Dr.Oetker Befőtt tartósító Hozzáadott
  • 12 kg kristálycukor Hozzáadott
  • 2 l víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A cseresznyét alaposan mossuk meg.

2. Lépés

Tegyük a tartósítószert (a tartósítószeres tasakon leírtak szerint), a kristálycukrot és 2 liter vizet egy lábasba, és állandó keverés mellett forraljuk fel.

3. Lépés

Amikor a lé felforrt, adjuk hozzá a gyümölcs felét, és főzzük tovább, amíg a lé elfő.

4. Lépés

Csak a lé nélküli gyümölcsöt vegyük ki az üvegekbe, majd adjuk hozzá a többi gyümölcsöt, és főzzük a lében, amíg újra forrni nem kezd.

5. Lépés

Amikor a gyümölcs újra felforrt, csak tegye vissza az üvegekbe.

6. Lépés

A maradék levet öntsük az üvegekbe.

7. Lépés

Zárja le az üvegeket, és fordítsa fejjel lefelé.

8. Lépés

Fedjük le egy takaróval, és hagyjuk kihűlni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek