HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: ivabalk

Magyar grízgombócleves

Ez a grízgombócleves nagyszerű választás lehet előételként vagy akár könnyű főételként is. Csak arra figyeljünk, hogy elegendő időt hagyjunk a gombócok főzésére, hogy teljesen átfőjenek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 ks csirke Hozzáadott
  • 1 nagyobb fej hagyma Hozzáadott
  • 2 ks répa Hozzáadott
  • 1 mokka kanál szemes bors Hozzáadott
  • 1 evőkanál Hozzáadott
  • 2 szem babérlevél Hozzáadott
  • 2 evőkanál zsír Hozzáadott
  • 150 g búzadara Hozzáadott
  • 1 ks tojás Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Először is mossuk meg a csirkét, majd vágjuk kisebb darabokra. A hagymát hámozzuk meg és vágjuk fel. A répát is tisztítsuk meg, vágjuk karikákra. Egy fazékban tegyük fel a csirkét főni a hagymával, répával, babérlevéllel, sóval és a borssal. Adhatunk hozzá egy kevés vizet is, ha szükséges.

2. Lépés

Ahogy a csirke elkezd főni, a következő lépés a grízgombóc elkészítése. Keverjük össze a tojásokat a búzadarával, majd adagoljunk hozzá sót ízlés szerint. A masszából vizes kézzel formázzunk gombócokat.

3. Lépés

Ha a csirke már megfőtt, szűrjük le a levet. A csirkehúst kiszedhetjük és felhasználhatjuk másik étel elkészítéséhez. A főtt csirkelevet tegyük vissza a fazékba, és adjuk hozzá a grízgombócokat. Forraljuk fel a levest, majd vegyük lejjebb a hőt és főzzük a gombócokat lassú tűzön, amíg meg nem főnek (kb. 15-20 perc).

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új