HIRDETŐ

Magyaros karalábé leves

A Magyaros Karalábé Leves egy tradicionális magyar recept, amely nagyon ízletes és tápláló. A levest karalábéból, zöldségekből és fűszerekből készítik, és jellegzetes ízt kölcsönöz neki a füstölt szalonna és a paprika.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 Közepes méretű karalábé Hozzáadott
  • 1 sárgarépa Hozzáadott
  • 1 fehérrépa Hozzáadott
  • 1 kisebb fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 100 g füstölt szalonna Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál őrölt paprika Hozzáadott
  • 1 babérlevél Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • pirospaprika díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A karalábét megmossuk, meghámozuk és apró kockákra vágjuk. A sárgaréphérrépát is meghámozzuk és felkarikázzuk. A vöröshagymát és fokhagymát finomra vágjuk.

2. Lépés

Egy nagy lábasban felmelegítjük az olajat, majd hozzáadjuk a füstölt szalonnát és pár percig pirítjuk, amíg kiolv belőle a zsír. Ezután hozzáadjuk a vöröshagymát és fokhagymát, és további pár percig pároljuk.

3. Lépés

Hozzáadjuk a karalábét, sárgarépát és fehérrépát, majd meghintjük az őrölt paprikával. Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a zöldségeket. Hozzáadjuk a babérlevelet, sót és borsot ízlés szerint.

4. Lépés

Lefedjük a lábosban és közepes lángon főzzük kb. 30 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

5. Lépés

Miután a zöldségek megfőttek, a levest botmixerrel pürésítjük. Ízlés szerint még hozzáadhatunk vízet, ha túl sűrű lenne.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új