HIRDETŐ

Magyaros karalábé leves

A Magyaros Karalábé Leves egy tradicionális magyar recept, amely nagyon ízletes és tápláló. A levest karalábéból, zöldségekből és fűszerekből készítik, és jellegzetes ízt kölcsönöz neki a füstölt szalonna és a paprika.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 Közepes méretű karalábé Hozzáadott
  • 1 sárgarépa Hozzáadott
  • 1 fehérrépa Hozzáadott
  • 1 kisebb fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 100 g füstölt szalonna Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál őrölt paprika Hozzáadott
  • 1 babérlevél Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • pirospaprika díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A karalábét megmossuk, meghámozuk és apró kockákra vágjuk. A sárgaréphérrépát is meghámozzuk és felkarikázzuk. A vöröshagymát és fokhagymát finomra vágjuk.

2. Lépés

Egy nagy lábasban felmelegítjük az olajat, majd hozzáadjuk a füstölt szalonnát és pár percig pirítjuk, amíg kiolv belőle a zsír. Ezután hozzáadjuk a vöröshagymát és fokhagymát, és további pár percig pároljuk.

3. Lépés

Hozzáadjuk a karalábét, sárgarépát és fehérrépát, majd meghintjük az őrölt paprikával. Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a zöldségeket. Hozzáadjuk a babérlevelet, sót és borsot ízlés szerint.

4. Lépés

Lefedjük a lábosban és közepes lángon főzzük kb. 30 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

5. Lépés

Miután a zöldségek megfőttek, a levest botmixerrel pürésítjük. Ízlés szerint még hozzáadhatunk vízet, ha túl sűrű lenne.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek