HIRDETŐ

Magyaros krumplileves

A magyaros krumplileves hagyományos magyar étel, mely változatos ízvilágával és tápanyagtartalmával egész évben kitűnő választás.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg krumpli Hozzáadott
  • 1 nagy fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 Szál sárgarépa Hozzáadott
  • 1 Szál petrezselyemgyökér Hozzáadott
  • 1 csokor friss petrezselyem Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • 112 l húsleves alap Hozzáadott
  • 2 csipet Hozzáadott
  • 1 csipet bors Hozzáadott
  • 2 ks babérlevél Hozzáadott
  • 2 evőkanál étolaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, a sárgarépát és petrezselyemgyökeret megpucoljuk és felkarikázzuk.

2. Lépés

Egy nagy lábasban felmelegítjük az olajat, majd hozzáadjuk a hagymát és fokhagymát, amit addig dinsztelünk, míg üveges nem lesz.

3. Lépés

A hagymákat félrehúzzuk a lábas egyik oldalára, a másik oldalon pedig beleszórjuk a pirospaprikát és kevés húslevessel felengedjük, majd összekeverjük a hagymával.

4. Lépés

A lábasba tesszük a krumplikat, sárgarépát és a petrezselyemgyökeret, rászórjuk a sót, borsot, babérlevelet, majd felöntjük a húslevessel.

5. Lépés

Fedő alatt, közepes lángon 40-50 percig főzzük az alapot, míg a zöldségek megpuhulnak.

6. Lépés

Tálalásnál frissen vágott petrezselyemzöldet szórunk a levesre.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek