Magyaros krumplileves
A magyaros krumplileves hagyományos magyar étel, mely változatos ízvilágával és tápanyagtartalmával egész évben kitűnő választás.
Hozzávalók
- 1 kg krumpli
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 Szál sárgarépa
- 1 Szál petrezselyemgyökér
- 1 csokor friss petrezselyem
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál pirospaprika
- 11⁄2 l húsleves alap
- 2 csipet só
- 1 csipet bors
- 2 ks babérlevél
- 2 evőkanál étolaj
Eljárás
A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, a sárgarépát és petrezselyemgyökeret megpucoljuk és felkarikázzuk.
Egy nagy lábasban felmelegítjük az olajat, majd hozzáadjuk a hagymát és fokhagymát, amit addig dinsztelünk, míg üveges nem lesz.
A hagymákat félrehúzzuk a lábas egyik oldalára, a másik oldalon pedig beleszórjuk a pirospaprikát és kevés húslevessel felengedjük, majd összekeverjük a hagymával.
A lábasba tesszük a krumplikat, sárgarépát és a petrezselyemgyökeret, rászórjuk a sót, borsot, babérlevelet, majd felöntjük a húslevessel.
Fedő alatt, közepes lángon 40-50 percig főzzük az alapot, míg a zöldségek megpuhulnak.
Tálalásnál frissen vágott petrezselyemzöldet szórunk a levesre.