HIRDETŐ

Magyaros krumplileves

A magyaros krumplileves hagyományos magyar étel, mely változatos ízvilágával és tápanyagtartalmával egész évben kitűnő választás.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg krumpli Hozzáadott
  • 1 nagy fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 Szál sárgarépa Hozzáadott
  • 1 Szál petrezselyemgyökér Hozzáadott
  • 1 csokor friss petrezselyem Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • 112 l húsleves alap Hozzáadott
  • 2 csipet Hozzáadott
  • 1 csipet bors Hozzáadott
  • 2 ks babérlevél Hozzáadott
  • 2 evőkanál étolaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, a sárgarépát és petrezselyemgyökeret megpucoljuk és felkarikázzuk.

2. Lépés

Egy nagy lábasban felmelegítjük az olajat, majd hozzáadjuk a hagymát és fokhagymát, amit addig dinsztelünk, míg üveges nem lesz.

3. Lépés

A hagymákat félrehúzzuk a lábas egyik oldalára, a másik oldalon pedig beleszórjuk a pirospaprikát és kevés húslevessel felengedjük, majd összekeverjük a hagymával.

4. Lépés

A lábasba tesszük a krumplikat, sárgarépát és a petrezselyemgyökeret, rászórjuk a sót, borsot, babérlevelet, majd felöntjük a húslevessel.

5. Lépés

Fedő alatt, közepes lángon 40-50 percig főzzük az alapot, míg a zöldségek megpuhulnak.

6. Lépés

Tálalásnál frissen vágott petrezselyemzöldet szórunk a levesre.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új