HIRDETŐ

Magyaros tejfölös gombaleves

A magyaros tejfölös gombaleves gazdag és ízletes leves, amely könnyedén elkészíthető. A szívet melengető tejföl, az ízletes gombák és a magyaros fűszerek elegye garantálja, hogy ez a leves étkezéseink középpontjává váljon.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g gomba (pl. csiperke vagy shiitake) Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 1 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 4 dl húsleves alap Hozzáadott
  • 200 g mindenmentes tejföl Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • petrezselyem a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A gombákat mossuk meg, és vágjuk szeletekre. A hagymát aprítsuk fel.

2. Lépés

Egy mély serpenyőben hevítsünk fel 2 evőkanál olajat, majd adjuk hozzá a felaprított hagymát. Dinszteljük, amíg üvegesre válik.

3. Lépés

Adjuk hozzá a szeletelt gombát, és főzzük közepes lángon 10 percig, amíg a gomba megpuhul.

4. Lépés

Szórjuk bele az evőkanál lisztet, keverjük jól el, majd öntsük fel a húsleves alappal. Főzzük 10-15 percig.

5. Lépés

Vegyük le a tűzről, majd adjuk hozzá a tejfölt, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Keverjük össze jól.

6. Lépés

Tálaljuk melegen, szórjuk meg petrezselyemmel a tetejét.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új