Magyaros tejfölös gombaleves
A magyaros tejfölös gombaleves gazdag és ízletes leves, amely könnyedén elkészíthető. A szívet melengető tejföl, az ízletes gombák és a magyaros fűszerek elegye garantálja, hogy ez a leves étkezéseink középpontjává váljon.
Hozzávalók
- 500 g gomba (pl. csiperke vagy shiitake)
- 2 evőkanál olaj
- 1 Fej vöröshagyma
- 1 evőkanál liszt
- 4 dl húsleves alap
- 200 g mindenmentes tejföl
- só és bors ízlés szerint
- petrezselyem a díszítéshez
Eljárás
A gombákat mossuk meg, és vágjuk szeletekre. A hagymát aprítsuk fel.
Egy mély serpenyőben hevítsünk fel 2 evőkanál olajat, majd adjuk hozzá a felaprított hagymát. Dinszteljük, amíg üvegesre válik.
Adjuk hozzá a szeletelt gombát, és főzzük közepes lángon 10 percig, amíg a gomba megpuhul.
Szórjuk bele az evőkanál lisztet, keverjük jól el, majd öntsük fel a húsleves alappal. Főzzük 10-15 percig.
Vegyük le a tűzről, majd adjuk hozzá a tejfölt, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Keverjük össze jól.
Tálaljuk melegen, szórjuk meg petrezselyemmel a tetejét.