Forrás: freepik
Magyaros töltött paprika
A magyaros töltött paprika az egyik legkedveltebb és legismertebb magyar étel. Húsos, rizses töltelékkel megtöltött paprikákat főzünk, majd édes paradicsom szósszal borítjuk. A klasszikus recept a nyári szezonban a legjobb, amikor a friss, édes paprika kapható.
Hozzávalók
- 8 ks közepes méretű zöld paprika
- 500 g darált sertéshús
- 1 Közepes hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 Csésze Rizs
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 l húsleves
- 1 l paradicsomlé
- só és bors
Eljárás
A hagymát és fokhagymát apróra daraboljuk, majd az olajon megdinszteljük.
Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a pirospaprikát.
Félretevünk egy kis húst a szószhoz, a többit hozzákeverjük a főtt rizshez, ez lesz a töltelék.
A paprikákat megmossuk, a tetejüket levágjuk és eltávolítjuk a magházat.
Megtöltjük a paprikákat a húsos-rizses keverékkel.
A félretett húst felmelegítjük a húslevesben, hozzáadjuk a paradicsomlevet, és főzzük 5 percig.
Hozzáadjuk a töltött paprikákat, fedő alatt, alacsony hőmérsékleten főzzük 45-60 percig, amíg a paprika megpuhul.