HIRDETŐ

Forrás: freepik

Magyaros töltött paprika

A magyaros töltött paprika az egyik legkedveltebb és legismertebb magyar étel. Húsos, rizses töltelékkel megtöltött paprikákat főzünk, majd édes paradicsom szósszal borítjuk. A klasszikus recept a nyári szezonban a legjobb, amikor a friss, édes paprika kapható.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 8 ks közepes méretű zöld paprika Hozzáadott
  • 500 g darált sertéshús Hozzáadott
  • 1 Közepes hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 Csésze Rizs Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 l húsleves Hozzáadott
  • 1 l paradicsomlé Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A hagymát és fokhagymát apróra daraboljuk, majd az olajon megdinszteljük.

2. Lépés

Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a pirospaprikát.

3. Lépés

Félretevünk egy kis húst a szószhoz, a többit hozzákeverjük a főtt rizshez, ez lesz a töltelék.

4. Lépés

A paprikákat megmossuk, a tetejüket levágjuk és eltávolítjuk a magházat.

5. Lépés

Megtöltjük a paprikákat a húsos-rizses keverékkel.

6. Lépés

A félretett húst felmelegítjük a húslevesben, hozzáadjuk a paradicsomlevet, és főzzük 5 percig.

7. Lépés

Hozzáadjuk a töltött paprikákat, fedő alatt, alacsony hőmérsékleten főzzük 45-60 percig, amíg a paprika megpuhul.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új