HIRDETŐ

Forrás: freepik

Majgombóc leves

Ezt a receptet a nagymamámtól tanultam, aki mindig a hűvösebb napokon készítette el nekünk. A majgombóc leves a kedvenc levesem lett, tele van ízzel és minden alkalommal megtölti a házat azzal a különleges illattal, amely visszaidézi a gyermekkoromat.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Leveshez:

  • 400 g marhahús (levesre) Hozzáadott
  • 1 Fej hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 3 Szál sárgarépa Hozzáadott
  • 1 Fej zeller Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott

A gombóchoz:

  • 400 g marhamáj Hozzáadott
  • 3 ek zsemlemorzsa Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • só, bors petrezselyem Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Először is mossuk meg a marhahúst, majd tegyük egy nagy fazékba és öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje. adjunk hozzá 1 fej hagymát, a fokhagymát, a sárgarépát és a zellert durván felvágva. Fűszerezzük sóval és borssal. Forraljuk fel a levest, majd hagyjuk lassú tűzön főni kb. 1 órán keresztül.

2. Lépés

Közben készítsük el a majgombócokat. A májat mossuk meg, majd aprítsuk kis kockákra és tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a zsemlemorzsát, a tojásokat, sót, borsot és az apróra vágott petrezselymet. Keverjünk jól, míg össze nem áll az egész, majd formázzunk belőle kis gombócokat.

3. Lépés

Amikor a marhahús már majdnem megfőtt, szedjük ki a zöldségeket a levesből, és szűrjük le a levest. Adjuk vissza a levest a tűzhelyre, és dobjuk bele a gombócokat. Főzzük őket 15-20 percig, amíg fel nem jönnek a leves tetejére.

4. Lépés

Amikor a gombócok elkészültek, adjuk hozzá a marhahúst és az apróra vágott petrezselymet, majd főzzük még pár percig. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új