Forrás: Jobrestful from Getty Images
Majonéz hamburgerhez
Gyors és egyszerű módja annak, hogy szaftos és ízletes hamburgert készítsen, amelyet ez a finom szósz tesz különlegessé.
Hozzávalók
- 1 db tojás
- 1 kanál Mustár
- 200 ml Növényi olaj
- 1 kanál ecet vagy citromlé
- Só és őrölt fekete bors ízlés szerint
- 1 kanál őrölt paprika
Eljárás
Egy tálban keverjük össze a tojást a mustárral. Ezzel a kombinációval sűrű és krémes majonézt készíthetünk.
Fokozatosan, folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a növényi olajat (ajánlom, hogy kézi mixert használjunk). Amikor észrevesszük, hogy a majonéz kezd megszilárdulni, adjuk hozzá az olajat egy kicsit gyorsabban.
Amikor a majonéz már elég sűrű, adjuk hozzá az ecetet vagy citromlevet, a sót, az őrölt fekete borsot és az őrölt paprikát. Alaposan keverjük össze.
Végül hagyja a majonézt legalább 30 percig a hűtőben állni a jobb ízhatás érdekében. Tapasztalataim szerint a majonéz sokkal jobb, ha hűtve van.