HIRDETŐ

Majonézes padlizsánkrém

A majonézes padlizsánkrém egy nagyon egyszerű és ízletes előétel, amit mindenki könnyedén elkészíthet. Mi több, különösen jól illik kenyérre vagy akár zöldségfalatkákba történő mártogatásra.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 Közepes padlizsán Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 150 g majonéz Hozzáadott
  • Só, őrölt fekete bors ízlés szerint Hozzáadott
  • aprított petrezselyem a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Míg a sütő melegszik, mosd meg a padlizsánokat, szúrd meg villával, majd tedd őket egy sütőbe. Sütési idő kb. 30-40 perc, vagy amíg a bőrük teljesen megpuhul.

2. Lépés

Amikor kész, vedd ki a padlizsánokat a sütőből és hagyd őket kihűlni. Amikor már elég hűs ahhoz, hogy megfogd őket, vágd őket félbe és kapard ki a húsukat egy tálba.

3. Lépés

Aprítsd fel a fokhagymát és add hozzá a padlizsánhoz. Ezután add hozzá a majonézt, sót és borsot ízlés szerint. Alaposan keverd össze az összes hozzávalót.

4. Lépés

Tálald a padlizsánkrémet egy tálban, szórj rá aprított petrezselymet a díszítéshez.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új