HIRDETŐ

Majonézes padlizsánkrém

A majonézes padlizsánkrém egy nagyon egyszerű és ízletes előétel, amit mindenki könnyedén elkészíthet. Mi több, különösen jól illik kenyérre vagy akár zöldségfalatkákba történő mártogatásra.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 Közepes padlizsán Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 150 g majonéz Hozzáadott
  • Só, őrölt fekete bors ízlés szerint Hozzáadott
  • aprított petrezselyem a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Míg a sütő melegszik, mosd meg a padlizsánokat, szúrd meg villával, majd tedd őket egy sütőbe. Sütési idő kb. 30-40 perc, vagy amíg a bőrük teljesen megpuhul.

2. Lépés

Amikor kész, vedd ki a padlizsánokat a sütőből és hagyd őket kihűlni. Amikor már elég hűs ahhoz, hogy megfogd őket, vágd őket félbe és kapard ki a húsukat egy tálba.

3. Lépés

Aprítsd fel a fokhagymát és add hozzá a padlizsánhoz. Ezután add hozzá a majonézt, sót és borsot ízlés szerint. Alaposan keverd össze az összes hozzávalót.

4. Lépés

Tálald a padlizsánkrémet egy tálban, szórj rá aprított petrezselymet a díszítéshez.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek