:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/AEnAR06b4IcXTZ58Yo71/fcc9fb049b7a1d33b7d5230db91a43.png)
Majonézes padlizsánkrém
A majonézes padlizsánkrém egy nagyon egyszerű és ízletes előétel, amit mindenki könnyedén elkészíthet. Mi több, különösen jól illik kenyérre vagy akár zöldségfalatkákba történő mártogatásra.
Hozzávalók
- 2 Közepes padlizsán
- 3 gerezd fokhagyma
- 150 g majonéz
- Só, őrölt fekete bors ízlés szerint
- aprított petrezselyem a díszítéshez
Eljárás
Először melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Míg a sütő melegszik, mosd meg a padlizsánokat, szúrd meg villával, majd tedd őket egy sütőbe. Sütési idő kb. 30-40 perc, vagy amíg a bőrük teljesen megpuhul.
Amikor kész, vedd ki a padlizsánokat a sütőből és hagyd őket kihűlni. Amikor már elég hűs ahhoz, hogy megfogd őket, vágd őket félbe és kapard ki a húsukat egy tálba.
Aprítsd fel a fokhagymát és add hozzá a padlizsánhoz. Ezután add hozzá a majonézt, sót és borsot ízlés szerint. Alaposan keverd össze az összes hozzávalót.
Tálald a padlizsánkrémet egy tálban, szórj rá aprított petrezselymet a díszítéshez.