HIRDETŐ

Forrás: canva

Mák töltelék bejglibe

A sindéri makós bejgli receptje, amit már hagyomány szerint minden karácsonykor elkészítek a családomnak, évről-évre az ünnepi asztal kedvelt finomsága. Számomra a mamám receptje viszi a pálmát, amit még gyerekkoromban tanultam meg csendesen figyelve a karácsonyi készülődéseken.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Tészta:

  • 25 dkg önserkentő liszt Hozzáadott
  • 12 dkg zsír Hozzáadott
  • 1 dkg élesztő Hozzáadott
  • 3 dkg porcukor Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott

A töltelékhez:

  • 25 dkg darált mák Hozzáadott
  • 25 dkg porcukor Hozzáadott
  • 2 dl tej Hozzáadott
  • 1 citrom reszelt héja és leve Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatom. A felfuttatott élesztőhöz hozzáadom a többi hozzávalót, majd összegyúrom. Ha ragadna a tészta, még szórhatunk hozzá lisztet, viszont ne legyen kemény a tészta, mert akkor törik a bejgli.

2. Lépés

A töltelék elkészítése egyszerű, összekeverem a hozzávalókat, hagyom állni 15-20 percet, hogy kellőképpen sűrűsödjön. A tapasztalat azt mutatja, ha a töltelék viciss, könnyen kifolyik a bejgli szélén.

3. Lépés

A megkelt tésztát kinyújtom, rásimítom a sótlan máktölteléket, feltekerem a bejgli formájára.

4. Lépés

Gondoskodjunk róla, hogy a sütőt előmelegítsük 180 fokra, mielőtt beletesszük a bejglit sülni. A tapasztalat azt mutatja, hogy a bejglinak sütés közben egyenletes hőmérsékletre van szüksége, hogy a tészta tökéletesen megkeljen, és a belső töltelék is megfelelően átsüljön.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új