HIRDETŐ

Forrás: canva

Mák töltelék bejglibe

A sindéri makós bejgli receptje, amit már hagyomány szerint minden karácsonykor elkészítek a családomnak, évről-évre az ünnepi asztal kedvelt finomsága. Számomra a mamám receptje viszi a pálmát, amit még gyerekkoromban tanultam meg csendesen figyelve a karácsonyi készülődéseken.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Tészta:

  • 25 dkg önserkentő liszt Hozzáadott
  • 12 dkg zsír Hozzáadott
  • 1 dkg élesztő Hozzáadott
  • 3 dkg porcukor Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott

A töltelékhez:

  • 25 dkg darált mák Hozzáadott
  • 25 dkg porcukor Hozzáadott
  • 2 dl tej Hozzáadott
  • 1 citrom reszelt héja és leve Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatom. A felfuttatott élesztőhöz hozzáadom a többi hozzávalót, majd összegyúrom. Ha ragadna a tészta, még szórhatunk hozzá lisztet, viszont ne legyen kemény a tészta, mert akkor törik a bejgli.

2. Lépés

A töltelék elkészítése egyszerű, összekeverem a hozzávalókat, hagyom állni 15-20 percet, hogy kellőképpen sűrűsödjön. A tapasztalat azt mutatja, ha a töltelék viciss, könnyen kifolyik a bejgli szélén.

3. Lépés

A megkelt tésztát kinyújtom, rásimítom a sótlan máktölteléket, feltekerem a bejgli formájára.

4. Lépés

Gondoskodjunk róla, hogy a sütőt előmelegítsük 180 fokra, mielőtt beletesszük a bejglit sülni. A tapasztalat azt mutatja, hogy a bejglinak sütés közben egyenletes hőmérsékletre van szüksége, hogy a tészta tökéletesen megkeljen, és a belső töltelék is megfelelően átsüljön.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Ebéd

2585 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Desszert

1948 receptek