Mákos sütemény cherry lekvárral
Nagyszerű desszert, a mák és a cseresznye kombinációjával.
Hozzávalók
Gyakran
- 150 g sima liszt speciális
- 50 olvasztott vaj
- 50 g Méz
- 1 db tojás
- 1 tk szódabikarbóna
- Csipet Szerszámok
Töltelék
- 100 g Krémvaj
- 250 g Túrós sajt
- 100 g őrölt mák
- 1 db tojás
- 50 g Méz
- 50 g Vaníliafehérje vagy több édesítőszer
- 50 ml tej
- 1 csomagolás Vaníliás cukor
- 1 EK Vanília pudingpor arany kalász
Bevonat
- 200 g Cseresznye zselé allnutrition
- 1 EK Arany kalász
- 2 EK víz
- Esetleges édesítőszer
Eljárás
Összekeverjük az összes tészta hozzávalóját. Kézzel gyúrjuk össze a tésztát, amit fél órára a hűtőbe tesszük. Közben elkészítjük a tölteléket. Egy tálban összekeverjük a mákot, a vaníliás cukrot, a fehérjét és a tejet. Egy másik tálban összekeverjük a túrót, a kencét, a tojást és a mézet. Mindkét keveréket összeöntjük. Egy 20 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral. Az aljára és a szélére nyomjuk a tésztát (ki is nyújthatjuk). Megszurkáljuk a tésztát villával és rátesszük a tölteléket. 170 fokon sütjük kb. 45-50 percig. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni a sütőben részben nyitott ajtóval. A mázhoz keverjük össze az arany darát vízzel. A lekvárt egy lábosba tesszük, hozzáadjuk az arany dara és víz keverékét. Ízlés szerint édesíthetjük, és főzzük, amíg besűrűsödik. Rárakjuk a kihűlt tortára és beletesszük a hűtőbe.