HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/S281QgsZ0ZFsyGPGh8TE/bb8c1aaac18034fc72b6ccdbb85c0e.jpeg)
Mákos torta
Tojásmentes, tejmentes, gluténmentes. A torta alkalmas intoleranciával rendelkező emberek számára.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
6
- 1 db alma
- 100 g Almás étkezés
- 50 g Kokosz szirup más folyékony édesítőszer
- 25 g kókuszolaj
- 2 EK lenmag
- 50 ml víz
- 80 g őrölt mák
- 50 g rizsliszt
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
Az almát meghámozzuk és durvára reszeljük. A lenmagot vízzel leöntjük. Egy tálban összekeverjük az olvasztott kókuszzsírt, a kókuszszirupot és az almás élelmi rostot. A lenmagot a vízzel botmixerrel összeturmixoljuk és hozzákverjük a folyékony keverékhez. A folyékony keveréket hozzáadjuk a reszelt almához és összekeverjük. Végül beledolgozzuk a mákot és a lisztet. Az keveréket egy kis, olajjal kikent formába öntjük és 180 fokon sütjük.