HIRDETŐ

Forrás: Lawkeeper from Getty Images

Málna tiramisu egy pohárban

Ez egy rendkívül finom és könnyű desszert, amely tökéletes befejezése egy nyári étkezésnek. A hűtött málna kellemes frissességet kölcsönöz, a mascarpone pedig krémes jelleget ad. A barátok gyakran kérik tőlem a receptet, amikor ezt tálalom - jó, hogy gyors és egyszerű!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 250 g Málna Hozzáadott
  • 100 g Cukor Hozzáadott
  • 200 g Kekszek Hozzáadott
  • 250 g mascarpone Hozzáadott
  • 200 ml creme fraiche Hozzáadott
  • 2 Sárgája Hozzáadott
  • 4 kanalak Marsala (nem kötelező) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Néhány málnát leválasztok a díszítéshez, a többit pedig 2 evőkanál cukorral pürévé turmixolom. Jó, ha ezt az elején csináljuk, hogy a málnának legyen ideje egy kicsit kihűlni - ez fokozza a desszert ízét.

2. Lépés

A tejszínt kemény habbá verem. Egy tálban összekeverem a mascarponét a maradék cukorral és a tojássárgájával. Ehhez hozzáadom a felvert tejszínhabot, és óvatosan addig keverem, amíg a hozzávalók összeállnak. Ha szereted a desszertet alkohollal, akkor ezen a ponton hozzáadhatod a marsalát.

3. Lépés

A kekszet kisebb darabokra morzsolom, és a pohár aljára teszem. Rájuk öntöm a málnapürét.

4. Lépés

A piskóták tetejére egy réteg mascarponét tettem.

5. Lépés

Az egész folyamatot kétszer megismétlem, vagy amíg a hozzávalók el nem fogynak, végül egy réteg mascarponéval fejezem be.

6. Lépés

Tálalás előtt legalább 2 órára a hűtőbe teszem a desszertet.

7. Lépés

Tálalás előtt a maradék málnával díszítem.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új