Forrás: Lawkeeper from Getty Images
Málna tiramisu egy pohárban
Ez egy rendkívül finom és könnyű desszert, amely tökéletes befejezése egy nyári étkezésnek. A hűtött málna kellemes frissességet kölcsönöz, a mascarpone pedig krémes jelleget ad. A barátok gyakran kérik tőlem a receptet, amikor ezt tálalom - jó, hogy gyors és egyszerű!
Hozzávalók
- 250 g Málna
- 100 g Cukor
- 200 g Kekszek
- 250 g mascarpone
- 200 ml creme fraiche
- 2 Sárgája
- 4 kanalak Marsala (nem kötelező)
Eljárás
Néhány málnát leválasztok a díszítéshez, a többit pedig 2 evőkanál cukorral pürévé turmixolom. Jó, ha ezt az elején csináljuk, hogy a málnának legyen ideje egy kicsit kihűlni - ez fokozza a desszert ízét.
A tejszínt kemény habbá verem. Egy tálban összekeverem a mascarponét a maradék cukorral és a tojássárgájával. Ehhez hozzáadom a felvert tejszínhabot, és óvatosan addig keverem, amíg a hozzávalók összeállnak. Ha szereted a desszertet alkohollal, akkor ezen a ponton hozzáadhatod a marsalát.
A kekszet kisebb darabokra morzsolom, és a pohár aljára teszem. Rájuk öntöm a málnapürét.
A piskóták tetejére egy réteg mascarponét tettem.
Az egész folyamatot kétszer megismétlem, vagy amíg a hozzávalók el nem fogynak, végül egy réteg mascarponéval fejezem be.
Tálalás előtt legalább 2 órára a hűtőbe teszem a desszertet.
Tálalás előtt a maradék málnával díszítem.