Forrás: HandmadePictures from Getty Images
Málnalikőr
A tökéletes házi málnalikőr receptje.
Hozzávalók
- 500 g Friss málna
- 200 g Cukor
- 1 liter Vodka vagy szeszes ital
- 1 db vaníliarúd
Eljárás
Először meg kell tisztítanunk a málnát. Nagyon fontos, hogy ne tartalmazzon leveleket vagy egyéb szennyeződéseket.
Tegye a málnát, a cukrot és a felvágott vaníliarudat (a finom vaníliamagokat spatulával távolítsa el) egy kerámia- vagy üvegedénybe, lehetőleg fedővel. Ez egy fontos lépés, mivel a műanyag befolyásolhatja a likőr ízét.
Öntsön vodkát vagy alkoholt a tartályra. Én a vodkát részesítem előnyben a lágyabb likőríz miatt.
Zárja le az üveget, és tárolja sötét, hűvös helyen.
Hagyja a likőrt körülbelül egy hónapig áztatni. Az első héten időnként rázza fel, hogy a cukor teljesen feloldódjon.
A kioldódási idő letelte után szűrje le a likőrt egy vastag szitán vagy gézen keresztül, és töltse tiszta üvegekbe. A málnát nem dobjuk ki, hanem felhasználhatjuk például desszertek készítéséhez.