HIRDETŐ

Forrás: HandmadePictures from Getty Images

Málnalikőr

A tökéletes házi málnalikőr receptje.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 500 g Friss málna Hozzáadott
  • 200 g Cukor Hozzáadott
  • 1 liter Vodka vagy szeszes ital Hozzáadott
  • 1 db vaníliarúd Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Először meg kell tisztítanunk a málnát. Nagyon fontos, hogy ne tartalmazzon leveleket vagy egyéb szennyeződéseket.

2. Lépés

Tegye a málnát, a cukrot és a felvágott vaníliarudat (a finom vaníliamagokat spatulával távolítsa el) egy kerámia- vagy üvegedénybe, lehetőleg fedővel. Ez egy fontos lépés, mivel a műanyag befolyásolhatja a likőr ízét.

3. Lépés

Öntsön vodkát vagy alkoholt a tartályra. Én a vodkát részesítem előnyben a lágyabb likőríz miatt.

4. Lépés

Zárja le az üveget, és tárolja sötét, hűvös helyen.

5. Lépés

Hagyja a likőrt körülbelül egy hónapig áztatni. Az első héten időnként rázza fel, hogy a cukor teljesen feloldódjon.

6. Lépés

A kioldódási idő letelte után szűrje le a likőrt egy vastag szitán vagy gézen keresztül, és töltse tiszta üvegekbe. A málnát nem dobjuk ki, hanem felhasználhatjuk például desszertek készítéséhez.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új