HIRDETŐ

Forrás: HandmadePictures from Getty Images

Málnalikőr

A málnalikőr a szájíz gyönyöre, amely mély és intenzív ízével elvarázsolja az embert. Emellett ideális ajándék szeretteinek. Ennek a málnalikőrnek a receptjét már évekkel ezelőtt kipróbáltam, és azóta rendszeres nyári rituálém lett. Az elkészítésénél a legfontosabb, hogy friss és érett málnát használjak, amit nyáron marokszámra szedek a kertemben.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 1 kg Málna Hozzáadott
  • 1 l Szellem Hozzáadott
  • 600 g Cukor Hozzáadott
  • 500 ml Vizek Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

360 perc.
1. Lépés

Az első lépés a málna alapos megmosása és szárítása. Ezután tegyük a málnát egy nagy, légmentesen záródó befőttesüvegbe.

2. Lépés

Adja hozzá a szeszes italt a gyümölcsösüveghez. Öntse rá a málnára úgy, hogy teljesen ellepje. Zárja le szorosan az üveget, és hagyja 2 hétig sötét és hűvös helyen. Néhány naponta óvatosan keverje meg, hogy a szesz átjárja a gyümölcsöt és feloldja az összes aromát.

3. Lépés

Ezután elkészítjük a cukorszirupot. Egy edényben 500 ml vizet forralunk, és hozzáadjuk a cukrot. Addig keverjük, amíg a cukor feloldódik. Kis lángon kb. 15-20 percig főzzük, amíg a szirup besűrűsödik. Miután felforrt, hagyjuk kihűlni.

4. Lépés

Két hét elteltével szűrje át a málnát egy szitán, és nyomja ki a maradék gyümölcsöt, hogy minél több folyadékot kapjon. Adja a cukorszirupot az így kapott folyadékhoz, és keverje addig, amíg a hozzávalók összeállnak.

5. Lépés

Most a kész likőrt palackokba töltjük. Töltsük fel a tetejéig, majd zárjuk le szorosan. Hagyjuk az üvegeket még két hétig hűvös, sötét helyen, hogy a likőr megérjen és kifejtse teljes ízét.

6. Lépés

Ezután a likőr készen áll az ivásra. Hűtve, egyenesen a hűtőszekrényből tálalva nagyon finom.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új