HIRDETŐ

Málnás csokoládé torta

Egy finom és könnyen elkészíthető csokitorta, amelyet friss málnával díszítünk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 200 g darált keksz Hozzáadott
  • 100 g olvasztott vaj Hozzáadott
  • 500 g mascarpone sajt Hozzáadott
  • 200 g tejföl Hozzáadott
  • 100 g porcukor Hozzáadott
  • 200 g tejcsokoládé Hozzáadott
  • 100 g étcsokoládé Hozzáadott
  • 2 dl habtejszín Hozzáadott
  • 200 g friss málna Hozzáadott
  • csipet só Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

A darált kekszet és az olvasztott vajat keverjük össze egy tálban, majd simítsuk az aljára egy 24 cm-es kapcsos tortaformában. Tegyük a hűtőbe, hogy megdermedjen.

2. Lépés

A tejcsokoládét daraboljuk fel, majd egy tálban olvasszuk fel vízgőz fölött. Ha az olvasztott csokádé kicsit kihűlt, adjuk hozzá a mascarpone sajtot, a tejfölt, a porcukrot és egy csipet sót, majd keverjük össze.

3. Lépés

A habtejszínt verjük kemény habbá, majd óvatosan forgassuk össze a csokoládés mascarpone-keverékkel.

4. Lépés

Öntsük a krémet a tortaformára, majd tegyük vissza a hűtőbe legalább 2 órára, hogy megdermedjen.

5. Lépés

Az étcsokoládét daraboljuk fel, majd olvasszuk meg ugyanúgy, mint a tejcsokoládét. Egy kanállal locsoljuk meg a torta tetejét a csokoládéval, majd szórjuk meg a málnával. Kicsit hagyjuk pihenni a tortát a hűtőben, hogy a csokoládé megdermedjen.

6. Lépés

Tálaláskor a tortát vékonyan meglocsolhatjuk egy kis olvasztott csokoládéval, majd szeletekre vágjuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új