Málnás csokoládé torta
Egy finom és könnyen elkészíthető csokitorta, amelyet friss málnával díszítünk.
Hozzávalók
- 200 g darált keksz
- 100 g olvasztott vaj
- 500 g mascarpone sajt
- 200 g tejföl
- 100 g porcukor
- 200 g tejcsokoládé
- 100 g étcsokoládé
- 2 dl habtejszín
- 200 g friss málna
- csipet só
Eljárás
A darált kekszet és az olvasztott vajat keverjük össze egy tálban, majd simítsuk az aljára egy 24 cm-es kapcsos tortaformában. Tegyük a hűtőbe, hogy megdermedjen.
A tejcsokoládét daraboljuk fel, majd egy tálban olvasszuk fel vízgőz fölött. Ha az olvasztott csokádé kicsit kihűlt, adjuk hozzá a mascarpone sajtot, a tejfölt, a porcukrot és egy csipet sót, majd keverjük össze.
A habtejszínt verjük kemény habbá, majd óvatosan forgassuk össze a csokoládés mascarpone-keverékkel.
Öntsük a krémet a tortaformára, majd tegyük vissza a hűtőbe legalább 2 órára, hogy megdermedjen.
Az étcsokoládét daraboljuk fel, majd olvasszuk meg ugyanúgy, mint a tejcsokoládét. Egy kanállal locsoljuk meg a torta tetejét a csokoládéval, majd szórjuk meg a málnával. Kicsit hagyjuk pihenni a tortát a hűtőben, hogy a csokoládé megdermedjen.
Tálaláskor a tortát vékonyan meglocsolhatjuk egy kis olvasztott csokoládéval, majd szeletekre vágjuk.