Forrás: pixelshot from Canva
Málnás muffin
Egyszerű és gyors recept édes málnás muffinra, amelyek tökéletes kiegészítők a reggelihez vagy a gyerekek tízóraira.
Hozzávalók
- 21⁄2 csészék önserkentő liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 1⁄2 teáskanál szódabikarbóna
- 1⁄4 teáskanál só
- 1 csésze cukor
- 150 g vaj
- 2 darab Tojások
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1 csésze Puha túró
- 2 csészék málna
Eljárás
Melegítse elő a sütőt 180°C-ra és készítse elő a 12 darabos muffin formát, amit papírkapszlikkal béleljen ki.
Egy tálban keverje össze az összes száraz hozzávalót: a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a cukrot.
Egy másik tálban keverje össze az összes nedves hozzávalót: az olvasztott vajat, a tojásokat, a vanília kivonatot és a puha túrót.
Keverje össze a száraz hozzávalókat a nedvesekkel egy tálban, és győződjön meg róla, hogy a tészta egyenletesen keveredik.
Végül keverje be a málnákat a tésztába.
Ossza meg a tésztát a előkészített muffin formába, és süssön 20-25 percig, vagy amíg a muffinok aranybarna és sült nem lesznek.
Hagyja a muffinokat hűlni a rácsban, majd tálalhatja.