HIRDETŐ

Forrás: canva

Mandulás keksz

Sokáig kerestem azt a mandulás keksz receptet, ami tökéletesen illik a délutáni kávézásokhoz. Ez a recept pont olyan, amit kerestem. Egyszerű, gyors és a végeredmény valami csodás.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 200 g önserkentő liszt Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 100 g darált mandula Hozzáadott
  • 1 kiskanál sütőpor Hozzáadott
  • csipetnyi só Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Első lépésként a tojásokat verd habosra a cukorral, majd add hozzá a vajat, ami szobahőmérsékletű legyen. Én ezt szoktam kihangsúlyozni, mert a vaj hőmérséklete nagyban befolyásolja a tészta állagát. Ha túl hideg, akkor nem fog jól kidolgozódni a tészta. A lisztet keverd el a sütőporral és a sóval.

2. Lépés

Ezután a száraz hozzávalókat is öntsd a tojásos-vajas keverékhez, majd dolgozd össze őket. Végül add hozzá a darált mandulát.

3. Lépés

A tésztát gyúrd össze, majd tegyél bele pihenni a hűtőbe kb. 15 percig.

4. Lépés

Ezek után előmelegített sütőben, 180°C-on süsd a kekszeket, amíg aranybarna nem lesz, kb. 10-12 perc. A pontos idő nagyban függ a sütődtől, ezért érdemes már 10 perc után ellenőrizni, hogy ne égjenek meg.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új