Forrás: canva
Mandulás keksz
Sokáig kerestem azt a mandulás keksz receptet, ami tökéletesen illik a délutáni kávézásokhoz. Ez a recept pont olyan, amit kerestem. Egyszerű, gyors és a végeredmény valami csodás.
Hozzávalók
- 200 g önserkentő liszt
- 100 g cukor
- 100 g vaj
- 2 tojás
- 100 g darált mandula
- 1 kiskanál sütőpor
- csipetnyi só
Eljárás
Első lépésként a tojásokat verd habosra a cukorral, majd add hozzá a vajat, ami szobahőmérsékletű legyen. Én ezt szoktam kihangsúlyozni, mert a vaj hőmérséklete nagyban befolyásolja a tészta állagát. Ha túl hideg, akkor nem fog jól kidolgozódni a tészta. A lisztet keverd el a sütőporral és a sóval.
Ezután a száraz hozzávalókat is öntsd a tojásos-vajas keverékhez, majd dolgozd össze őket. Végül add hozzá a darált mandulát.
A tésztát gyúrd össze, majd tegyél bele pihenni a hűtőbe kb. 15 percig.
Ezek után előmelegített sütőben, 180°C-on süsd a kekszeket, amíg aranybarna nem lesz, kb. 10-12 perc. A pontos idő nagyban függ a sütődtől, ezért érdemes már 10 perc után ellenőrizni, hogy ne égjenek meg.