HIRDETŐ

Forrás: freepik

Mángoldos krumpli

A Mángoldos krumpli jellegzetes dél-európai étel, melyet főleg Görögországban, Törökországban és a Balkánon fogyasztanak. Az ízletes és egészséges mángoldot kombinálják főtt krumplival, borssal és fűszerekkel, hogy finom, gazdag ízű és laktató ételt kapjunk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg krumpli Hozzáadott
  • 500 g mángold Hozzáadott
  • 4 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 Fej hagyma Hozzáadott
  • só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott
  • facsart friss citrom, a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Tisztítsuk meg a krumplit, majd vágjuk közepes méretű kockákra. Tedd őket forró, sós vízbe és főzzük kb. 20 percig, vagy amíg meg nem puhulnak.

2. Lépés

Közben vágjuk finomra a hagymát és a fokhagymát. A mángold leveleket és szárakat vágjuk durvánra.

3. Lépés

Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá a finomra vágott hagymát és fokhagymát. Pároljuk fél lágyra őket.

4. Lépés

Adjuk hozzá a mángoldot, és folyamatos kevergetés mellett pároljuk, amíg a levelek össze nem esnek.

5. Lépés

Amikor a krumpli megpuhult, szűrjük le és adjuk hozzá a mángoldhoz a serpenyőben. Óvatosan keverjük össze őket, hogy a krumpli ne törjön össze.

6. Lépés

Ízesítsük sóval, borssal és frissen facsart citromlével. Tálaljuk melegen, frissen facsart citrommal a tetején.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Ebéd

2585 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek