HIRDETŐ

Forrás: freepik

Mángoldos krumpli

A Mángoldos krumpli jellegzetes dél-európai étel, melyet főleg Görögországban, Törökországban és a Balkánon fogyasztanak. Az ízletes és egészséges mángoldot kombinálják főtt krumplival, borssal és fűszerekkel, hogy finom, gazdag ízű és laktató ételt kapjunk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg krumpli Hozzáadott
  • 500 g mángold Hozzáadott
  • 4 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 Fej hagyma Hozzáadott
  • só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott
  • facsart friss citrom, a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Tisztítsuk meg a krumplit, majd vágjuk közepes méretű kockákra. Tedd őket forró, sós vízbe és főzzük kb. 20 percig, vagy amíg meg nem puhulnak.

2. Lépés

Közben vágjuk finomra a hagymát és a fokhagymát. A mángold leveleket és szárakat vágjuk durvánra.

3. Lépés

Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá a finomra vágott hagymát és fokhagymát. Pároljuk fél lágyra őket.

4. Lépés

Adjuk hozzá a mángoldot, és folyamatos kevergetés mellett pároljuk, amíg a levelek össze nem esnek.

5. Lépés

Amikor a krumpli megpuhult, szűrjük le és adjuk hozzá a mángoldhoz a serpenyőben. Óvatosan keverjük össze őket, hogy a krumpli ne törjön össze.

6. Lépés

Ízesítsük sóval, borssal és frissen facsart citromlével. Tálaljuk melegen, frissen facsart citrommal a tetején.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új