Forrás: freepik
Mángoldos krumpli
A Mángoldos krumpli jellegzetes dél-európai étel, melyet főleg Görögországban, Törökországban és a Balkánon fogyasztanak. Az ízletes és egészséges mángoldot kombinálják főtt krumplival, borssal és fűszerekkel, hogy finom, gazdag ízű és laktató ételt kapjunk.
Hozzávalók
- 1 kg krumpli
- 500 g mángold
- 4 evőkanál olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 Fej hagyma
- só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
- 1 citrom leve
- facsart friss citrom, a tálaláshoz
Eljárás
Tisztítsuk meg a krumplit, majd vágjuk közepes méretű kockákra. Tedd őket forró, sós vízbe és főzzük kb. 20 percig, vagy amíg meg nem puhulnak.
Közben vágjuk finomra a hagymát és a fokhagymát. A mángold leveleket és szárakat vágjuk durvánra.
Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá a finomra vágott hagymát és fokhagymát. Pároljuk fél lágyra őket.
Adjuk hozzá a mángoldot, és folyamatos kevergetés mellett pároljuk, amíg a levelek össze nem esnek.
Amikor a krumpli megpuhult, szűrjük le és adjuk hozzá a mángoldhoz a serpenyőben. Óvatosan keverjük össze őket, hogy a krumpli ne törjön össze.
Ízesítsük sóval, borssal és frissen facsart citromlével. Tálaljuk melegen, frissen facsart citrommal a tetején.