HIRDETŐ

Forrás: Silvia Bogdanski via Adobe Stock

Marcipán croissant recept

A marcipános croissant a családom abszolút kedvence karácsonykor. Igazából nem igényel nagy erőfeszítést az elkészítésük, és az eredmény hihetetlenül finom. A marcipángolyók formájuknak köszönhetően könnyen croissantokká alakíthatók, így igazi szemet gyönyörködtetőek a dohányzóasztalon.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
20
  • 100 g porcukor Hozzáadott
  • 200 g Nyers marcipánmassza Hozzáadott
  • 2 Fehérje (M méret) Hozzáadott
  • 200 g Mandula (szeletelve) Hozzáadott
  • csokoládémáz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

100 perc.
1. Lépés

A marcipán félholdak elkészítéséhez először keverjük össze a porcukrot a nyers marcipán keverékével egy tálban. Tapasztalatom szerint fontos, hogy a marcipán puha legyen, különben nehéz lesz összekeverni. Ha szükséges, előbb hagyjuk, hogy szobahőmérsékletűvé váljon.

2. Lépés

Ezután óvatosan keverje bele a tojásfehérjét, amíg a keverék egyenletes nem lesz. Ezt nem szabad túl sietősen csinálni, hogy a keverék sima maradjon.

3. Lépés

Szórjuk a mandulát egy lapos tányérra. Nedvesített kézzel vegyünk kis adagokat a marcipánmasszából, és formáljunk belőle golyókat. A tippem, hogy folyamatosan nedvesítsük meg a kezünket, különben a marcipán túlságosan ragad.

4. Lépés

Ezután a golyókat a mandulában meghempergetjük, és croissantokat formázunk belőlük. Helyezze a croissantokat sütőpapírral bélelt tepsire. A felszeletelt mandula adja a croissant jellegzetes külsejét, és biztosítja a ropogós külsőt.

5. Lépés

Süssük a marcipán félholdakat 150 fokon (légkeveréses sütőben) kb. 10-15 percig, amíg aranybarnára sülnek. A sütési idő vége felé figyeljünk rájuk, mert nem szeretem, ha túl sötétek. Miután kihűltek, csokoládémázzal díszítjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új