HIRDETŐ

Forrás: Silvia Bogdanski via Adobe Stock

Marcipán croissant recept

A marcipános croissant a családom abszolút kedvence karácsonykor. Igazából nem igényel nagy erőfeszítést az elkészítésük, és az eredmény hihetetlenül finom. A marcipángolyók formájuknak köszönhetően könnyen croissantokká alakíthatók, így igazi szemet gyönyörködtetőek a dohányzóasztalon.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
20
  • 100 g porcukor Hozzáadott
  • 200 g Nyers marcipánmassza Hozzáadott
  • 2 Fehérje (M méret) Hozzáadott
  • 200 g Mandula (szeletelve) Hozzáadott
  • csokoládémáz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

100 perc.
1. Lépés

A marcipán félholdak elkészítéséhez először keverjük össze a porcukrot a nyers marcipán keverékével egy tálban. Tapasztalatom szerint fontos, hogy a marcipán puha legyen, különben nehéz lesz összekeverni. Ha szükséges, előbb hagyjuk, hogy szobahőmérsékletűvé váljon.

2. Lépés

Ezután óvatosan keverje bele a tojásfehérjét, amíg a keverék egyenletes nem lesz. Ezt nem szabad túl sietősen csinálni, hogy a keverék sima maradjon.

3. Lépés

Szórjuk a mandulát egy lapos tányérra. Nedvesített kézzel vegyünk kis adagokat a marcipánmasszából, és formáljunk belőle golyókat. A tippem, hogy folyamatosan nedvesítsük meg a kezünket, különben a marcipán túlságosan ragad.

4. Lépés

Ezután a golyókat a mandulában meghempergetjük, és croissantokat formázunk belőlük. Helyezze a croissantokat sütőpapírral bélelt tepsire. A felszeletelt mandula adja a croissant jellegzetes külsejét, és biztosítja a ropogós külsőt.

5. Lépés

Süssük a marcipán félholdakat 150 fokon (légkeveréses sütőben) kb. 10-15 percig, amíg aranybarnára sülnek. A sütési idő vége felé figyeljünk rájuk, mert nem szeretem, ha túl sötétek. Miután kihűltek, csokoládémázzal díszítjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek