Forrás: brasovianu from Getty Images
Marhagulyás sörrel
Recept egy finom marhapörköltre a sötét sörre.
Hozzávalók
- 1 kg Marhahús
- 4 darab The Onion
- 2 gerezd Fokhagyma
- 3 kanalak Olajok
- 1 Kanál édes paprika
- 1 kanál őrölt kömény
- 1 darab piros paprika
- 2 darab Paradicsom
- 1⁄2 l Sötét sör
- 2 kanalak Durva szemű mustár
- 2 kanalak sima liszt
- Só és fekete bors
- víz
Eljárás
Jól felhevített olajban megpirítjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a húskockákat. A húst mindkét oldalát jól megsütjük, hogy minden szaftot felszívjon.
Amikor a hús mindkét oldalát megpirítottuk, adjuk hozzá a fűszereket - sót, paprikát, borsot és köményt. Fontos, hogy a paprikát most adjuk hozzá. Ha korábban adjuk hozzá, égni kezd, és kellemetlen utóízt ad.
A sült húsra öntse rá a sör körülbelül felét, majd adja hozzá az apróra vágott paprikát, paradicsomot és mustárt. Hagyjuk párolódni, és hagyjuk, hogy a sörből az alkohol elpárologjon.
Ezután adjuk hozzá a maradék sört, és töltsük fel vízzel, hogy a folyadék éppen csak a hús fölé érjen. Főzzük a pörköltet közepes lángon kb. 2 órán át, egy óra után megkeverve.
Amikor a hús megpuhult, hozzáadjuk a vízben feloldott lisztet, hagyjuk főni, és gyakran kevergetjük.