Forrás: phbcz from Getty Images
Marhagulyás tésztával
Tökéletes recept a marhapörkölt tésztával, amit különleges eseményekre szoktam készíteni.
Hozzávalók
- 500 g Marhahús
- 2 gerezd Fokhagyma
- 2 darab The Onion
- 1 darab piros paprika
- 1 darab zöldpaprika
- 3 darab Sárgarépa
- 2 kanalak édes paprika
- 750 ml Marhahúsleves
- 250 g Tészta
- só és bors
- olaj
Eljárás
A húst körülbelül 3x3 cm-es darabokra vágjuk.
A hagymát, a fokhagymát és a paprikát apróra vágjuk. A sárgarépát karikákra vágjuk. Ne felejtsük el, hogy a pörköltben lévő zöldségek jelentősen hozzájárulnak a pörkölt ízéhez és a mártás állagához.
Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben, adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, és pároljuk, amíg a hagyma kissé megbarnul. Nagyon fontos, hogy ebben a szakaszban rendszeresen keverjük, nehogy a hagyma és a fokhagyma megégjen.
Adja hozzá a húst, a paprikát és a sárgarépát. Pirítsuk kb. 10 percig, majd adjunk hozzá édes paprikát, sót és borsot ízlés szerint.
Öntsük fel a húslevessel, adjuk hozzá a zöldségeket, és lassan pároljuk kb. 1 órán át.
Főzzük meg a tésztát a csomagoláson található utasítás szerint, majd szűrjük le.