HIRDETŐ

Forrás: pixelshot from Canva

Marhahús áfonyaszósszal

Tökéletes marhahús receptje áfonyaszósszal, amely alkalmas az ünnepi asztalra.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 800 g Marhahús Hozzáadott
  • 2 kanalak Olajok Hozzáadott
  • 1 db The Onion Hozzáadott
  • 2 gerezd Fokhagyma Hozzáadott
  • 1 kanál Babérlevél Hozzáadott
  • 1 db Egy szál rozmaring Hozzáadott
  • 400 g friss áfonya Hozzáadott
  • 4 kanalak Cukor Hozzáadott
  • 1 kanál Mustár Hozzáadott
  • 1 kanál Vaj Hozzáadott
  • 200 ml Vörösbor Hozzáadott
  • 100 ml Marhahúsleves Hozzáadott
  • Só és őrölt fekete bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

80 perc.
1. Lépés

Öblítse le a marhahúst, és törölje szárazra. Ezután szórja meg sóval és borssal. Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben, és pirítsuk meg a húst mindkét oldalán. A marhahúst mindig gyorsan és röviden pirítom, hogy a felszíni textúra feszes legyen, és a hús szaftos maradjon.

2. Lépés

A megsült húst tegyük át egy tepsibe, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát, babérlevelet és rozmaringot. Helyezze a tepsit 180 °C-ra előmelegített sütőbe, és süsse körülbelül egy órán át.

3. Lépés

Közben készítsük el az áfonyaszószt. Tegyük az áfonyát, a cukrot, a mustárt és a vajat egy serpenyőbe. Közepes lángon, állandóan kevergetve főzzük, amíg az áfonya teljesen szétesik.

4. Lépés

Öntse a vörösbort abba a serpenyőbe, ahol a húst sütötte, és hagyja felforrni. Ezután öntse bele a marhahúslevest, és hagyja, hogy megfelelően felforralja.

5. Lépés

Szűrjük a mártást az áfonyához, keverjük jól össze, és hagyjuk még néhány percig főni.

6. Lépés

A kész húst felszeleteljük, és áfonyaszósszal tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új