Forrás: pixelshot from Canva
Marhahús áfonyaszósszal
Tökéletes marhahús receptje áfonyaszósszal, amely alkalmas az ünnepi asztalra.
Hozzávalók
- 800 g Marhahús
- 2 kanalak Olajok
- 1 db The Onion
- 2 gerezd Fokhagyma
- 1 kanál Babérlevél
- 1 db Egy szál rozmaring
- 400 g friss áfonya
- 4 kanalak Cukor
- 1 kanál Mustár
- 1 kanál Vaj
- 200 ml Vörösbor
- 100 ml Marhahúsleves
- Só és őrölt fekete bors
Eljárás
Öblítse le a marhahúst, és törölje szárazra. Ezután szórja meg sóval és borssal. Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben, és pirítsuk meg a húst mindkét oldalán. A marhahúst mindig gyorsan és röviden pirítom, hogy a felszíni textúra feszes legyen, és a hús szaftos maradjon.
A megsült húst tegyük át egy tepsibe, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát, babérlevelet és rozmaringot. Helyezze a tepsit 180 °C-ra előmelegített sütőbe, és süsse körülbelül egy órán át.
Közben készítsük el az áfonyaszószt. Tegyük az áfonyát, a cukrot, a mustárt és a vajat egy serpenyőbe. Közepes lángon, állandóan kevergetve főzzük, amíg az áfonya teljesen szétesik.
Öntse a vörösbort abba a serpenyőbe, ahol a húst sütötte, és hagyja felforrni. Ezután öntse bele a marhahúslevest, és hagyja, hogy megfelelően felforralja.
Szűrjük a mártást az áfonyához, keverjük jól össze, és hagyjuk még néhány percig főni.
A kész húst felszeleteljük, és áfonyaszósszal tálaljuk.