Forrás: Mykola Lunov from Canva
Marhahús zöldségekkel
Marhapörkölt zöldségekkel, ebédre vagy vacsorára alkalmas.
Hozzávalók
- 800 g Marhahús
- 1 darab nagy sárgarépa
- 2 Szárak Zeller
- 1 darab nagy hagyma
- 3 gerezd Fokhagyma
- 2 darab Paprika
- 200 g Gomba
- 500 ml Húsleves
- 3 EK Olajok
- só és bors ízlés szerint
Eljárás
A húst feldaraboljuk és megsózzuk. Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben, és süssük aranyszínűre a húst.
A sárgarépát, a zellert és a hagymát apróra vágjuk. A fokhagymát nyomjuk át egy présen.
A sült húst tegye át egy lábasba, és pirítsa meg az apróra vágott zöldségeket a fokhagymával egy serpenyőben. Hagyom, hogy a zöldségek közepes lángon piruljanak, hogy felvegyenek egy kis színt és ízt.
Adja a sült zöldségeket a húshoz a fazékban, keverje össze, és öntse hozzá a húslevest. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott paprikát és gombát, és hagyjuk az egészet kb. 1 órán át párolódni.
A húsnak gyönyörűen puhának kell lennie, a mártásnak pedig sűrűnek. Ha a mártás túl híg, sima liszttel sűrítheti.