HIRDETŐ

Forrás: FomaA for Adobe Stock

Marokkói csirke pastilla előétel

A pastilla egy marokkói előétel, amelyet ünnepnapokon, esküvőkön és különleges alkalmakkor fogyasztunk. A csirke pastilla édes és sós ízek keveréke, a tetején ropogós filo tésztaréteggel, amely ropog, amikor megeszi! A csirkepasztilla elkészítése kicsit időigényesebb, de ízletes sikert arat!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6

A csirkéhez:

  • 500 g csirkecomb vagy csirkemell Hozzáadott
  • 1 finom Kockára vágott hagyma Hozzáadott
  • 2 apróra vágott gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • Egy citrom leve Hozzáadott
  • 2 Evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Kurkuma Hozzáadott
  • Teáskanál gyömbér Hozzáadott
  • 1 Pinch Hozzáadott
  • őrölt fekete bors Hozzáadott

A töltelékhez:

  • 4 Tojás Hozzáadott
  • 150 g őrölt mandula Hozzáadott
  • 100 g porcukor Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Fahéj Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Kardamom Hozzáadott

A tésztához:

  • 8 Levelek Filo tészta Hozzáadott
  • 50 g vaj Hozzáadott
  • 50 g porcukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A csirkepasztilla elkészítéséhez először tegye a csirkét egy serpenyőbe olívaolajon a hagymával, fokhagymával, citromlével és fűszerekkel együtt. Közepes lángon főzzük kb. 30 percig.

2. Lépés

Amíg a csirke sül, a mandulát egy serpenyőben közepes lángon aranybarnára pirítjuk. Ez ad a tölteléknek extra ízt.

3. Lépés

Amikor a csirke megfőtt, vegyük ki a serpenyőből, hagyjuk kihűlni, majd aprítsuk fel, és tegyük félre. A folyadékot tartsa a serpenyőben.

4. Lépés

A tojásokat a maradék folyadékban addig verjük fel, amíg meg nem főnek. Morzsoljuk össze és adjuk a csirkés keverékhez.

5. Lépés

Most adjuk hozzá a pörkölt mandulát, a porcukrot és a fűszereket, és keverjük jól össze.

6. Lépés

Az egyik tésztalapot kenje meg vajjal, majd kenjen rá egy réteg csirkés-csirke-mandulás-tojásos keveréket. Fedjük be egy másik megkent tésztalappal, és hajtsuk be az oldalát, hogy egy csomagot alkossunk. Megkenjük a maradék vajjal.

7. Lépés

Melegítse elő a sütőt 180°C-ra, és süsse a pastillát 30 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz.

8. Lépés

Vegye ki a csirkés pastillát a sütőből, és tálalás előtt szórja meg porcukorral.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák