Forrás: FomaA for Adobe Stock
Marokkói csirke pastilla előétel
A pastilla egy marokkói előétel, amelyet ünnepnapokon, esküvőkön és különleges alkalmakkor fogyasztunk. A csirke pastilla édes és sós ízek keveréke, a tetején ropogós filo tésztaréteggel, amely ropog, amikor megeszi! A csirkepasztilla elkészítése kicsit időigényesebb, de ízletes sikert arat!
Hozzávalók
A csirkéhez:
- 500 g csirkecomb vagy csirkemell
- 1 finom Kockára vágott hagyma
- 2 apróra vágott gerezd fokhagyma
- Egy citrom leve
- 2 Evőkanál olívaolaj
- 1 Teáskanál Kurkuma
- Teáskanál gyömbér
- 1 Pinch só
- őrölt fekete bors
A töltelékhez:
- 4 Tojás
- 150 g őrölt mandula
- 100 g porcukor
- 1 Teáskanál Fahéj
- 1 Teáskanál Kardamom
A tésztához:
- 8 Levelek Filo tészta
- 50 g vaj
- 50 g porcukor
Eljárás
A csirkepasztilla elkészítéséhez először tegye a csirkét egy serpenyőbe olívaolajon a hagymával, fokhagymával, citromlével és fűszerekkel együtt. Közepes lángon főzzük kb. 30 percig.
Amíg a csirke sül, a mandulát egy serpenyőben közepes lángon aranybarnára pirítjuk. Ez ad a tölteléknek extra ízt.
Amikor a csirke megfőtt, vegyük ki a serpenyőből, hagyjuk kihűlni, majd aprítsuk fel, és tegyük félre. A folyadékot tartsa a serpenyőben.
A tojásokat a maradék folyadékban addig verjük fel, amíg meg nem főnek. Morzsoljuk össze és adjuk a csirkés keverékhez.
Most adjuk hozzá a pörkölt mandulát, a porcukrot és a fűszereket, és keverjük jól össze.
Az egyik tésztalapot kenje meg vajjal, majd kenjen rá egy réteg csirkés-csirke-mandulás-tojásos keveréket. Fedjük be egy másik megkent tésztalappal, és hajtsuk be az oldalát, hogy egy csomagot alkossunk. Megkenjük a maradék vajjal.
Melegítse elő a sütőt 180°C-ra, és süsse a pastillát 30 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz.
Vegye ki a csirkés pastillát a sütőből, és tálalás előtt szórja meg porcukorral.