HIRDETŐ
Forrás: FB: A konyha Tündérei - Házi sütemények és finom ételek
Mazsolás kuglóf ahogy Márti készíti
Ez a recept egy igazán finom, házi készítésű mazsolás kuglófhoz. A kuglóf még különlegesebbé válik Márti kis hozzávalóival, amikbe természetesen bele tartozik a mazsola is.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
10
Tészta
- 500 g liszt
- 250 g cukor
- 20 g élesztő
- 6 ks tojás
- 250 ml tej
- 100 g vaj
- 1 csipet só
Töltelék
- 200 g mazsola
- 50 ml rum
HIRDETŐ
Eljárás
120 perc.
1. Lépés
Az élesztőt futtassuk fel a cukros tejben.
2. Lépés
A lisztet öntsük egy nagy tálba, adjuk hozzá az élesztőt és a tojásokat, majd dolgozzuk össze a tésztát.
3. Lépés
Adjuk hozzá a lágy vajat, és kidolgozzuk a tésztát.
4. Lépés
A mazsolát áztassuk be rumba.
5. Lépés
A kelt tésztát nyújtsuk ki, majd szórjuk rá a beáztatott mazsolát.
6. Lépés
Tekintsük fel a tésztát, és helyezzük a kuglóf formába.
7. Lépés
Előmelegített sütőben, 180 fokon süssük körülbelül 45 percig.
8. Lépés
Ha kész, hagyjuk kihűlni, majd vonjuk be porcukorral.