HIRDETŐ

Forrás: FB: A konyha Tündérei - Házi sütemények és finom ételek

Mazsolás kuglóf ahogy Márti készíti

Ez a recept egy igazán finom, házi készítésű mazsolás kuglófhoz. A kuglóf még különlegesebbé válik Márti kis hozzávalóival, amikbe természetesen bele tartozik a mazsola is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10

Tészta

  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 250 g cukor Hozzáadott
  • 20 g élesztő Hozzáadott
  • 6 ks tojás Hozzáadott
  • 250 ml tej Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott

Töltelék

  • 200 g mazsola Hozzáadott
  • 50 ml rum Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Az élesztőt futtassuk fel a cukros tejben.

2. Lépés

A lisztet öntsük egy nagy tálba, adjuk hozzá az élesztőt és a tojásokat, majd dolgozzuk össze a tésztát.

3. Lépés

Adjuk hozzá a lágy vajat, és kidolgozzuk a tésztát.

4. Lépés

A mazsolát áztassuk be rumba.

5. Lépés

A kelt tésztát nyújtsuk ki, majd szórjuk rá a beáztatott mazsolát.

6. Lépés

Tekintsük fel a tésztát, és helyezzük a kuglóf formába.

7. Lépés

Előmelegített sütőben, 180 fokon süssük körülbelül 45 percig.

8. Lépés

Ha kész, hagyjuk kihűlni, majd vonjuk be porcukorral.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új