Mediterrán csirkemell hétvégére
Ez a Mediterrán Csirkemell recept egy ízes és egyszerű étel, amelynek elkészítése nem igényel különösebb konyhai tapasztalatot. A fűszerezés a med ízek irányába tendál, a csirkemlet pedig a sütés után puha és ízletes állapotban tálaljuk.
Hozzávalók
- 4 ks csirkemellfilé
- 2 evőkanál olabogyó
- 1 evőkanál korianderlevél, aprítva
- 1 evőkanál petrezselyem, aprítva
- 1 evőkanál bazsalikom, aprítva
- 1 evőkanál kapribogyó
- 1 citrom leve
- 3 gerezd fokhagyma, zúzva
- 1⁄2 teáskanál rozmaring
- 2 evőkanál olívaolaj
- só, bors ízlés szerint
Eljárás
A csirkemelleket mossuk meg és szárítsuk meg papírtörlővel. Vágjuk ketté a csirkemellfiléket felülről, hogy könnyen tudjuk majd fűszerezni.
Készítsük el a fűszerezést: keverjük össze a fokhagymát, a koriandert, a petrezselymet, a bazsalikomot, a kapribogyót, a citromet, a paprikát, a rozmaringot, az olívaolajat, a sót és a borsot.
Dörzsöljük be a csirkemelleket alaposan a fűszerekkel, majd tegyük őket az olívaolajjal kikent sütőtálba.
Az előmelegített sütőben süssük 30-40 percig, amíg a csirkemellet aranybarnára és átsültek lesznek.. A sütőből kivéve, hintsük meg az olívabogyóval, majd tálaljuk.