HIRDETŐ

Mediterrán csirkemell hétvégére

Ez a Mediterrán Csirkemell recept egy ízes és egyszerű étel, amelynek elkészítése nem igényel különösebb konyhai tapasztalatot. A fűszerezés a med ízek irányába tendál, a csirkemlet pedig a sütés után puha és ízletes állapotban tálaljuk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 ks csirkemellfilé Hozzáadott
  • 2 evőkanál olabogyó Hozzáadott
  • 1 evőkanál korianderlevél, aprítva Hozzáadott
  • 1 evőkanál petrezselyem, aprítva Hozzáadott
  • 1 evőkanál bazsalikom, aprítva Hozzáadott
  • 1 evőkanál kapribogyó Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma, zúzva Hozzáadott
  • 12 teáskanál rozmaring Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A csirkemelleket mossuk meg és szárítsuk meg papírtörlővel. Vágjuk ketté a csirkemellfiléket felülről, hogy könnyen tudjuk majd fűszerezni.

2. Lépés

Készítsük el a fűszerezést: keverjük össze a fokhagymát, a koriandert, a petrezselymet, a bazsalikomot, a kapribogyót, a citromet, a paprikát, a rozmaringot, az olívaolajat, a sót és a borsot.

3. Lépés

Dörzsöljük be a csirkemelleket alaposan a fűszerekkel, majd tegyük őket az olívaolajjal kikent sütőtálba.

4. Lépés

Az előmelegített sütőben süssük 30-40 percig, amíg a csirkemellet aranybarnára és átsültek lesznek.. A sütőből kivéve, hintsük meg az olívabogyóval, majd tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új