Forrás: Pexels
Mediterrán töltött cukkini
A mediterrán konyha egyik közkedvelt zöldsége a cukkini, amely töltve is nagyon finom. Tálalhatjuk főételként vagy köretként bármilyen étkezés kiegészítésére.
Hozzávalók
- 3 hosszú vagy kerek cukkini
- 400 gr darált hús
- 50 g szeletelt füstölt szalonna
- 1 nagy tojás
- 3 ek parmezán
- 1 Maroknyi friss bazsalikomlevél
- 1 csipet só
Eljárás
Kaparjuk ki egy teáskanállal az előzőleg megmosott és félbevágott cukkini belsejét.
Keverjük össze a kikapart pépet a darált hússal, a szalonnával, a bazsalikommal, egy csipet sóval és egy kanál parmezánnal.
A keveréket pár másodpercig egy robotgéppel összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a tojást, és kézzel addig keverjük, amíg lágy keveréket nem kapunk.
Végül az üres cukkinidarabokat olajjal kikent tepsibe tesszük, és beletöltjük a húsos tölteléket, és az egészet megszórjuk egy kanál parmezánnal.
Alufóliával letakarjuk a tepsit, és jól előmelegített sütőben 180°C-on középen 20-25 percig sütjük.
Ezután távolítsuk el az alufóliát, csepegtessünk a cukkinik tejejére egy csepp olajat és szórjuk rá a maradék parmezánt.
Süssük további 15 percig, az utolsó 5 percben vegyük fel a hőfokot 200°C-ra grill funkcióban!