HIRDETŐ

Forrás: Pexels

Mediterrán töltött cukkini

A mediterrán konyha egyik közkedvelt zöldsége a cukkini, amely töltve is nagyon finom. Tálalhatjuk főételként vagy köretként bármilyen étkezés kiegészítésére.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
3
  • 3 hosszú vagy kerek cukkini Hozzáadott
  • 400 gr darált hús Hozzáadott
  • 50 g szeletelt füstölt szalonna Hozzáadott
  • 1 nagy tojás Hozzáadott
  • 3 ek parmezán Hozzáadott
  • 1 Maroknyi friss bazsalikomlevél Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

Kaparjuk ki egy teáskanállal az előzőleg megmosott és félbevágott cukkini belsejét.

2. Lépés

Keverjük össze a kikapart pépet a darált hússal, a szalonnával, a bazsalikommal, egy csipet sóval és egy kanál parmezánnal.

3. Lépés

A keveréket pár másodpercig egy robotgéppel összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a tojást, és kézzel addig keverjük, amíg lágy keveréket nem kapunk.

4. Lépés

Végül az üres cukkinidarabokat olajjal kikent tepsibe tesszük, és beletöltjük a húsos tölteléket, és az egészet megszórjuk egy kanál parmezánnal.

5. Lépés

Alufóliával letakarjuk a tepsit, és jól előmelegített sütőben 180°C-on középen 20-25 percig sütjük.

6. Lépés

Ezután távolítsuk el az alufóliát, csepegtessünk a cukkinik tejejére egy csepp olajat és szórjuk rá a maradék parmezánt.

7. Lépés

Süssük további 15 percig, az utolsó 5 percben vegyük fel a hőfokot 200°C-ra grill funkcióban!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új