HIRDETŐ

Forrás: kuba61 from Getty Images

Medvegy torta spenóttal

Ötletes és gyümölcsdíszítésű sült torta.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12

Tészta:

  • 250 g Friss bébispenótot Hozzáadott
  • 300 g önserkentő liszt Hozzáadott
  • 150 g Porcukor Hozzáadott
  • 180 ml olaj Hozzáadott
  • 3 db tojás Hozzáadott
  • 1 db szódabikarbóna Hozzáadott
  • 12 db Citromhéj Hozzáadott
  • 1 EK citromlé Hozzáadott

Krém:

  • 500 g mascarpone Hozzáadott
  • 400 g habtejszín Hozzáadott
  • 130 g porcukor Hozzáadott
  • citromlé Hozzáadott

Mások:

  • Fat Hozzáadott
  • durva liszt Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a sütőt 170 °C-ra.

2. Lépés

Vágja kisebb darabokra a spenótot, és keverje össze 80 g olajjal, amíg sima nem lesz.

3. Lépés

Tegyen 3 tojást cukorral a tálba és verje fel.

4. Lépés

Fokozatosan adjon hozzá a keverékhez 100 ml olajat, turmixolt spenótot, citromhéjat és levet.

5. Lépés

Adja hozzá a sütőporral kevert lisztet. Dolgozza ki a tésztát.

6. Lépés

Törölje ki a tortaformát és szórja meg durva liszttel.

7. Lépés

A tésztát a formába helyezzük és körülbelül 50 percig sütjük.

8. Lépés

Keverje össze a cukrot és a mascarponét egy tálban, adjon hozzá tejszínt és verje keményre, ízesítse citromlével.

9. Lépés

A kihűlt tortát 3 részre vágjuk, és mindegyiket megkenjük krémmel.

10. Lépés

Az torta tetejét egyenlítjük ki, és az elvágott részt morzsoljuk.

11. Lépés

A tortát megkenjük a krémmel.

12. Lépés

A torta tetejét és oldalait morzsával borítjuk be.

13. Lépés

Díszítsd fel a torta tetejét gyümölccsel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák