Forrás: kuba61 from Getty Images
Medvegy torta spenóttal
Ötletes és gyümölcsdíszítésű sült torta.
Hozzávalók
Tészta:
- 250 g Friss bébispenótot
- 300 g önserkentő liszt
- 150 g Porcukor
- 180 ml olaj
- 3 db tojás
- 1 db szódabikarbóna
- 1⁄2 db Citromhéj
- 1 EK citromlé
Krém:
- 500 g mascarpone
- 400 g habtejszín
- 130 g porcukor
- citromlé
Mások:
- Fat
- durva liszt
Eljárás
Melegítse elő a sütőt 170 °C-ra.
Vágja kisebb darabokra a spenótot, és keverje össze 80 g olajjal, amíg sima nem lesz.
Tegyen 3 tojást cukorral a tálba és verje fel.
Fokozatosan adjon hozzá a keverékhez 100 ml olajat, turmixolt spenótot, citromhéjat és levet.
Adja hozzá a sütőporral kevert lisztet. Dolgozza ki a tésztát.
Törölje ki a tortaformát és szórja meg durva liszttel.
A tésztát a formába helyezzük és körülbelül 50 percig sütjük.
Keverje össze a cukrot és a mascarponét egy tálban, adjon hozzá tejszínt és verje keményre, ízesítse citromlével.
A kihűlt tortát 3 részre vágjuk, és mindegyiket megkenjük krémmel.
Az torta tetejét egyenlítjük ki, és az elvágott részt morzsoljuk.
A tortát megkenjük a krémmel.
A torta tetejét és oldalait morzsával borítjuk be.
Díszítsd fel a torta tetejét gyümölccsel.