HIRDETŐ
Forrás: Youtube
Medvehagymapesto egyszerűen
Most a tavaszi időszakban mindenki medvehagymát gyűjt. Itt egy szuper recept a felhasználására.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 2 csokor medvehagyma
- 5 dkg parmezán
- 5 dkg fenyőmag
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 11⁄2 dl olívaolaj
HIRDETŐ
Eljárás
15 perc.
1. Lépés
A medvehagyma leveleit megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk és a parmezánt kockákra vágjuk.
2. Lépés
Egy késes aprítóba összeaprítjuk a medvehagymát, a fenyőmagot, a parmezánt és a fokhagymát. Enyhén sózzuk borsozzuk hozzáadjuk az olívaolajat és tovább keverjük az aprítóval, míg krémes állagú lesz.
3. Lépés
Ha kész üvegbe tesszük és hűtőben tároljuk. Használhatjuk tésztához, tojásos és burgonyás ételekhez, vagy akár friss piritosra is kenhetjük.