HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/mCkNRKzJ8YQe4y0XxfI2/438561cd2f91b19d57f309e1a9092a.jpeg)
Forrás: FB: Retro sütik és ételek
Medvehagymás pogácsa zsírral
A medvehagymás pogácsa egy fantasztikus választás, ha valami újat szeretnénk kipróbálni. Az erős medvehagyma íze harmonikusan keveredik a zsírral, egy igazi ízorgia.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
8
Tészta
- 500 g liszt
- 25 g élesztő
- 250 ml tej
- 10 g cukor
- 10 g só
Töltelék
- 200 g medvehagyma
- 200 g zsír
HIRDETŐ
Eljárás
120 perc.
1. Lépés
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben.
2. Lépés
A liszthez adjuk a felfuttatott élesztőt, a sót és alaposan összegyúrjuk.
3. Lépés
Hozzáadjuk a felaprított medvehagymát és a zsírt, majd jól összegyúrjuk.
4. Lépés
Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a pogácsákat.
5. Lépés
200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
6. Lépés
Tálalás előtt hagyjuk kihűlni.