HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Wladynosz

Meggyes tiramisu

A meggy íze nagyon jól harmonizál a tiramisu krémes, kávés ízvilágával. Nem csak színben, hanem ízben is különleges desszertet kaphatunk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 500 g meggy Hozzáadott
  • 3 dl eszpresszó Hozzáadott
  • 200 g babapiskóta Hozzáadott
  • 250 g mascarpone Hozzáadott
  • 2 dl Tejszín Hozzáadott
  • 3 tojás Hozzáadott
  • 120 g cukor Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • Kakaópor a tetejére szóráshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Készítsük elő a meggyet. Találjuk meg a legérettebb, legédesebb meggyeket, majd magozzuk ki őket. Személy szerint én általában kompótot készítek a gyümölcsből, mert azt gondolom, hogy így sokkal intenzívebb lesz a végeredmény.

2. Lépés

Míg a meggy elkészül, vegyünk egy nagy tálba 3 tojást, majd adjunk hozzá 120 gramm cukrot és egy csomag vaníliás cukrot. Jól keverjük össze.

3. Lépés

Ezt követően, adjuk hozzá a 250 gramm mascarponét. Ajánlom, hogy a mascarponeyen szobahőmérsékletű, hogy könnyebben össze tudjuk keverni a többi hozzávalóval.

4. Lépés

A következő lépésben, tegyünk 2 dl tejszínt a mascarponés masszához. A tejszínnel óvatosan bánjunk, ne habosítsuk túl, mert azzal elveszítheti a tiramisu az eredeti krémes állagát.

5. Lépés

Kávézzunk egy jót! 3 dl eszpresszót öntsünk egy tányérba, és mártsuk bele gyorsan a babapiskóták mindkét oldalát. Ne áztassuk sokáig a babapiskótákat, mert könnyen szétáznak.

6. Lépés

A megfelelően bevont babapiskótákat rétegezzük egy tűzálló tálba, majd kanalazzuk rá a krémet és a meggyet is. Ezt a folyamatot ismételjük meg addig, amíg el nem fogy minden hozzávaló. Végül szórjuk meg a tetejét kakaóporral.

7. Lépés

Tegyük a hűtőbe legalább 2-3 órára, de az igazi ízeket csak másnap fogjuk igazán érezni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új