Forrás: Pixabay: Wladynosz
Meggyes tiramisu
A meggy íze nagyon jól harmonizál a tiramisu krémes, kávés ízvilágával. Nem csak színben, hanem ízben is különleges desszertet kaphatunk.
Hozzávalók
- 500 g meggy
- 3 dl eszpresszó
- 200 g babapiskóta
- 250 g mascarpone
- 2 dl Tejszín
- 3 tojás
- 120 g cukor
- 1 Csomag vaníliás cukor
- Kakaópor a tetejére szóráshoz
Eljárás
Készítsük elő a meggyet. Találjuk meg a legérettebb, legédesebb meggyeket, majd magozzuk ki őket. Személy szerint én általában kompótot készítek a gyümölcsből, mert azt gondolom, hogy így sokkal intenzívebb lesz a végeredmény.
Míg a meggy elkészül, vegyünk egy nagy tálba 3 tojást, majd adjunk hozzá 120 gramm cukrot és egy csomag vaníliás cukrot. Jól keverjük össze.
Ezt követően, adjuk hozzá a 250 gramm mascarponét. Ajánlom, hogy a mascarponeyen szobahőmérsékletű, hogy könnyebben össze tudjuk keverni a többi hozzávalóval.
A következő lépésben, tegyünk 2 dl tejszínt a mascarponés masszához. A tejszínnel óvatosan bánjunk, ne habosítsuk túl, mert azzal elveszítheti a tiramisu az eredeti krémes állagát.
Kávézzunk egy jót! 3 dl eszpresszót öntsünk egy tányérba, és mártsuk bele gyorsan a babapiskóták mindkét oldalát. Ne áztassuk sokáig a babapiskótákat, mert könnyen szétáznak.
A megfelelően bevont babapiskótákat rétegezzük egy tűzálló tálba, majd kanalazzuk rá a krémet és a meggyet is. Ezt a folyamatot ismételjük meg addig, amíg el nem fogy minden hozzávaló. Végül szórjuk meg a tetejét kakaóporral.
Tegyük a hűtőbe legalább 2-3 órára, de az igazi ízeket csak másnap fogjuk igazán érezni.