HIRDETŐ
Melegítő borsóleves: A téli időszakra
Egy olyan leves, amely tökéletesen alkalmazkodik a hideg téli napokhoz.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 Csomag borsó megtisztítva és felkockázva g
- 1 Fej nagy vöröshagyma durvára vágva
- 2 gerezd fokhagyma pürésítve
- 2 evőkanál zsír
- 2 l húsleves
- 1⁄2 Csésze zöldség opcionális pl zeller
- karalábé
- cékla
- stb
- 1⁄2 Csésze tejföl
- 1 evőkanál liszt
- só
- bors
- Majoránna
- kakukkfű ízlés szerint
HIRDETŐ
Eljárás
40 perc.
1. Lépés
A vöröshagymát, fokhagymát, és zsírt egy nagy lábasban hevítsük fel.
2. Lépés
Adjunk hozzá petrezselymet, sót, borsot és köményt, és főzzük össze pár percig.
3. Lépés
Adjunk hozzá a borsót és a húsleves alaplét, és főzzük össze 20-25 percig, amíg a borsó teljesen puhává válik.
4. Lépés
Töröljük át a borsólevest egy botmixerrel, vagy turmixoljuk össze, ha szeretnénk simább állagú levest.
5. Lépés
Ha kívánjuk, adjunk hozzá 1 csésze tejfölt, és melegítsük át.
6. Lépés
Tálaljuk melegen, és díszíthetjük petrezselyemmel vagy sajttal.